23948sdkhjf

Projektforslag for nyt Odense-sygehus er klar

Der er fremskaffet ny dokumentation på hospitalsbyggeri, så projektforslag kan vedtages, håber formanden for Innovationsudvalget i Region Syddanmark
Region Syddanmarks innovationsudvalg godkendte forleden de sidste dele af projektforslaget for det nye universitetshospital i Odense (OUH).

De dele var ikke på plads, da regionsrådet stemte for projektforslaget i oktober og dengang stillede som betingelse, at Medic OUH udbyggede projektforslaget på områderne logistik, funktionalitet og brand.

Medic OUH, regionens bygherrerådgiver og projektorganisationen for Nyt OUH har siden bearbejdet de områder af projektforslaget.

- Der kan selvfølgelig ikke gives en 100 procents garanti for, at noget ikke går galt. Der er stadig risici i et kæmpeprojekt som OUH. Men jeg er optimist, ligesom det store brede flertal i Regionsrådet, siger formanden for Innovationsudvalget, Karsten Uno Petersen (S), til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Indstillet til godkendelse

På baggrund af den nye dokumentation har Innovationsudvalget drøftet det bearbejdede projektforslag og indstiller til regionsrådet, at det på sit januar-møde godkender det samlede projektforslag.

- Der var dele af forslaget, som ikke var tilstrækkeligt gennemarbejdet i den udgave, vi sad med i oktober. Vi har nu vores bygherrerådgivers ord for, at det har Medic OUH fået rettet op på, siger Karsten Uno Petersen.

Belært af erfaringer fra året, der næsten er gået, og som indeholdt alvorlige budgetoverskridelser i projekteringsmaterialet, har Regionens byggeorganisation og totalrådgiver sammen kigget på grundigt på brandfare, logistik og funktionalitet.

- De tre områder var vi ikke tilfredse med. Vi manglede blandt andet myndighedsgodkendelse, men det kapitel er løst nu, siger Karsten Uno Petersen.

God stemning i rådet

- Måske er alt ikke fuldstændigt beskrevet, men på baggrund af det nye materiale, har vi nu et projekt, som vi tror på, og som er gennemarbejdet, siger han.

- Som vi konstaterede i oktober kommer Nyt OUH til at leve op til de visioner, vi hele tiden har haft for det nye universitetshospital. Og helt overvejende er der en god stemning hos det store brede flertal i Regionsrådet. Nogle tror fortsat ikke, at det holder vand med budgettet. Men jeg vælger derimod at tage de positive briller på, og det er mit indtryk, at totalrådgiveren har arbejdet konstruktivt med at få hullerne fyldt ud. Vi har nu et gennemarbejdet projektforslag, som danner et godt udgangspunkt for det videre arbejde med at sende dette gigantbyggeri i udbud, siger Karsten Uno Petersen.

Flere former for udbud

Når regionsrådet har endeligt godkendt projektforslaget, er næste skridt, at Region Syddanmark sammen med Medic OUH skal gøre projektet klar til udbud.

Regionen planlægger at udbyde bygningerne indenfor Hospitalsringen i én til tre totalentrepriser med tidlig inddragelse af entreprenørerne.

Bygningerne udenfor ringen planlægges udbudt i stor- og fagentrepriser.
Læs mere om: OUH
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125