23948sdkhjf

Innovation på landet

Innovation er Christiansborg-slang for at tage en god idé og bruge den til at udvikle sin virksomhed med, mener dagens debattør
Politikerne på Christiansborg har lavet en ny fond, der skal hjælpe virksomheder på landet til at blive mere innovative.

Det ord er efterhånden brugt så ofte, at det snart ikke betyder noget. Men egentlig er ’innovation’ Christiansborg-slang for at tage en god idé og bruge den til at udvikle sin virksomhed med.

Det kan være, at du allerede har en idé til, hvordan dit firma kan vokse. Det kan være, at du er den bedste til at lægge tag og gerne vil specialisere dig endnu mere inden for taglægning. Men måske mangler du hjælp til at skabe en god forretningsmodel som specialiseret virksomhed.

Eller måske er din plan at gå fra at lave mindre opgaver for private, til at arbejde for kommuner og andre professionelle bygherrer, fx de industrivirksomheder, der er nabo til dig.

Hvis du ser åbningen, men er i tvivl om, hvordan man lige får sadlet om, kan det være en god ide at ansætte en, der kan hjælpe dig med at lægge en plan, fx en akademiker. Det er lige præcis dette, du kan få støtte til gennem Innovationsfonden. Selvsagt ved akademikerne ikke nødvendigvis bedre, hvordan man skaber overskud i et lille byggefirma langt fra de store byer. Men bare tænk: Den tid, du som mester bruger på papirarbejde, kunne du bruge på det, du gør bedst - tale med kunder, vælge materialer eller sætte fliser op.

Drop fordommene

Der er flere og flere eksempler på byggevirksomheder, der har ansat en økonom, og pludselig langt bedre kan byde på de offentlige opgaver. Og hvis du ved, hvad I gør bedst i lige dit firma, så er det måske ikke en dårlig ting at høre, hvordan en handelsuddannet ville komme i kontakt med de helt rigtige kunder.

Så drop fordommene om smarte akademikere, der bruger luftige ord og helst ved sidde og fifle med mails hele dagen i stedet for at lave ærligt arbejde. For det kan godt være, at du ved egen hjælp har lavet et firma, der er vokset fra én til fem mand. Men det betyder ikke, at der ikke er noget at hente ved at få nogen ind, der lige ved, hvordan man laver et tilbud, der går rent ind nede på rådhuset.

Innovationen foregår i hele landet og i rigtig mange virksomheder. Det er tid til at gøre op med vanetænkning om, hvem der arbejder bygge- og anlægsbranchen, og hvem der ikke gør. Der er op til 300.000 at hente i støtte fra innovationsfonden, hvis du vil have en akademiker til at hjælpe dig med at tænke nyt i din virksomhed.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11