23948sdkhjf

Ny topchef skal bringe Give Stålspær videre

Stålvirksomheden sigter mod at ansætte en ny topchef til foråret
Til foråret styrker de to ejere af Give Stålspær A/S, Torben Larsen og Teil Bechmann, ledelsen af den midtjyske stålvirksomhed med en ny adm. direktør.

De fortsætter begge i ledelsen af virksomheden, der med udgangspunkt fra hovedsædet i Brande producerer stålkonstruktioner til haller og industribyggerier. Men fremover vil de have et mere specialiseret fokus på deres respektive kerneområder inden for henholdsvis produktion og salg.

Den udvidede ledelse er en udløber af strategien "Best in Class", der blev lanceret i 2014 med en ambition om at være branchens førende stålleverandør.

Lavede fejl

Strategien blev lagt efter en periode, hvor de to ejerledere ikke kunne overskue at have alle arbejdsområder tæt på og derfor sammensættes en ledergruppe, så arbejdsopgaverne blev uddelegeret i langt højere grad.

- Vi lavede nogle fejl, som gjorde, at vi var nødt til at forholde os til den måde, vi ledede virksomheden på. Og det var det helt rigtige at gøre. Samtidig lagde vi en strategi ud over hele virksomheden, der hedder "Best-in-Class", og det betyder, at vi ganske enkelt skal lade de bedste resultater råde, sagde Torben Larsen i et interview med Licitationen - Byggeriets Dagblad i januar i år.

Udenlandske ambitioner

Samtidig med ansættelsen af den nye topchef vil Give Stålspær styrke sin bestyrelse, der dels skal understøtte de nuværende ambitioner i Danmark, men også på eksportmarkederne, hvor Give Stålspær i dag har en eksportandel på omkring 40-50 procent til markeder i Norge, Sverige, Tyskland og Polen.

De samlede tiltag skal ses som en langsigtet investering, der styrker virksomhedens bundlinje gennem et øget fokus på særlige udviklingsområder. Således skal de ledelsesmæssige tiltag styrke kapitalafkastet og ikke mindst indfri et stort eksportpotentiale.

Den nye topchef, som forventes at tiltræde i foråret 2017, får ud over indfrielse af "Best in Class"-strategien fuldt fokus på leveringsevne, supply chain management samt generel styrkelse og udvikling af virksomhedens projektorganisation.

Give Stålspær har i en årrække oplevet vækst i både omsætning og aktiviteter, men oplevede i det seneste regnskabsår 2015 et fald i indtjeningen.

Omsætningen steg godt nok med 21 procent til 417 mio. kroner, men driftsresultatet faldt fra 12,3 mio. kroner i 2014 til 8,6 mio. kroner, hvilket var andet år i træk med et nedadgående driftsresultat. I 2013 toppede selskabet med 14,4 mio. kroner i driftsresultat.

Indtjeningsnedgangen skyldtes blandt andet projekter, der ikke var lønsomme, inden for blandt andet trappe- og altandelen samt enkeltstående projekter inden for kerneområdet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109