23948sdkhjf

Workshops baner vejen for fjernvarme

For entreprenøren Hoffmann er det helt sædvanlig praksis at arrangere workshops for at evaluere et igangværende projekt
Entreprenørvirksomheden Hoffmann anlægger i disse år 33 km fjervarmeforsyning i Gentofte Kommune.

Entreprisen til 240 mio. kroner omfatter jord-, beton-, rørarbejder og rørleverance og blev sat i gang i 2014 med forventes afslutning i 2018.

Udbygningen af fjernvarmenettet foregår i forskellige etaper og områder i kommunen, og ambitionen er, at alle borgere i Gentofte vil kunne tilslutte sig fjernvarme med udgangen af 2026,

Skiftet til fjernvarme, som sker på frivillig basis, er blevet rigtigt godt modtaget af borgerne og for nylig satte tilslutningen rekord, da 87 procent af husstandene i et område blev koblet på fjernvarmenettet.

De mange tilslutninger har medført et øget antal af henvendelser fra beboere, og bland andet været medvirkende til at Hoffmann har opjusteret mandskabet til seks fuldtidsansatte.

Lige nu arbejdes der på etape 3.8, som er en hovedledning. Inden arbejdet med etapen gik i gang har Hoffmann foretaget prøveboringer, hvilket gør at graverne er bedre forberedt til at vurdere, om de skal grave over, under eller udenom, når de møder andre ledninger.

22 deltog i workshop

Hoffmann holder jævnligt særlige workshops, hvor bygherren, underentreprenører og rådgivere mødes for at evaluere et igangværende projekt.

I oktober holdt Hoffman workshop, hvor 22 personer deltog. De repræsenterede de forskellige parter i anlægsarbejdet: bygherren Gentofte Fjernvarme, totalentreprenøren Hoffmann, underentreprenør Brøndum samt rådgivere fra Damgaard Rådgivende Ingeniører og Cowi.

Det er den tredje workshop, som Hoffmann afholder siden opstarten i april 2014. Her mødtes parterne for at aftale otte fælles definerede succeskriterier.

Hvert succeskriterium skulle bedømmes på en skala fra et til fem. Ud over stillingtagen til i hvor høj grad hver især bidrager til, at tidsplan, budget og kvalitet overholdes, skulle parterne blandt andet vurdere kriterierne:

"Er der en klar rollefordeling og en accept af denne?" og "Bidrages der til et løsningsorienteret samarbejde?"

Evaluering er en fordel for alle

Ifølge afdelingschef Kasim Rai Hwaiz fra Hoffmann betyder brugen af workshops, at der hurtigt bliver taget fat om problemerne:

- Der bliver diskuteret meget åbent om de vurderinger, vi giver hinanden, og de udfordringer vi står overfor. Det sker altid i en god tone, hvor vi finder frem til en handlingsplan, der retter op på problemerne. Evalueringerne er en fordel for alle parter, men vi kan kun lykkes, hvis vi har et fælles mål om i sidste ende at levere et godt produkt til den aftalte tid, siger Kasim Rai Hwaiz.

Hoffmann har holdt sådanne workshops i de seneste 10 år på forskellige projekter.

brahe

Etaper i udbygningen
Udbygningen af fjernvarmen er planlagt i ni etaper.
Etape 1 omfatter udbygning af fjernvarmenettet i Hellerup-området.
I etaperne 2, 3 og 4 bliver det meste af kommunens nordøstlige del koblet til,
Etape 5 til 9 omfatter anlæg af fjernvarmeforsyning i de resterende områder i Gentofte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126