23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Digitalisering af udbud på forkant

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Digitaliseringen er i hastig fremmarch og vil, før vi aner det, være en del af vores hverdag. Det gælder også i byggeriet, hvor store mængder af data kan udveksles, og flere kan forholde sig til samme indhold samtidigt. Det er en del af effektiviseringen af byggeriet,og vil på sigt medføre et vigtigt løft i produktiviteten. For der er virkelig meget at hente i sparede arbejdsprocesser.

Det bliver rigtigt smart, når man kan gå rundt i et hus, før det er bygget. Ligeså smart er det, når man - i stedet for at løbe rundt med en tommestok for at tage mål til nye vinduer i en beboelsesejendom - med få tiltag kan opmåle en eksisterende ejendom helt ned i detaljen, så man kan bestille nye vinduer efter mål fra en 3D-model.

Men før det for alvor rykker, kræver det efteruddannelse og investeringer i store programmer, og det koster.

Derfor er det i første omgang de store virksomheder, som på store udbud, som for eksempel Metro-byggeriet, kan høste fordelene.

Men vi må ikke glemme de mellemstore og mindre virksomheder, for hvem det er en dyr fornøjelse at være med forrest i IT-bussen, og det kan holde nogen ude.

Vi vil opleve et efterslæb, og derfor er det vigtigt, at de mindre og mellemstore virksomheder i tide ser udviklingen komme og så godt som muligt hænger på. Det skal tænkes ind i vækstplaner, budgetter og rekruttering, så udviklingen og uddannelsen kommer med løbende. Når først IT-bussen er kørt rundt om hjørnet, er det for sent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112