23948sdkhjf

Entreprenører har travlt med at bygge lagerhaller

Udviklingsanalyse peger på vigende behov for traditionelle lagerhalsfaciliteter til industri og landbrug i fremtiden, men entreprenører har ikke "helt så mørke briller på"
Der ses ikke med helt de samme briller på lagerhalsbyggeriet i fremtiden.

En udviklingsanalyse fra Kuben Management kommer ind på, at den fortsatte udvikling af erhvervsstrukturen betyder, at fremtidens erhvervsbyggeri i høj grad vil være kontorbyggeri, som skal huse eksempelvis it- og kommunikationsvirksomheder, mens industri og landbrug vil fylde mindre.

Og at erhvervsbyggeriet, som tal fra Danmarks Statistik viser, er faldet markant siden finanskrisen, derfor næppe når tilbage til fortidens omfang.

- Erhvervslivet holder så at sige flyttedag fra traditionelle lager- og produktionsfaciliteter til moderne fleksible arbejdsmiljøer, som huser virksomheder baseret på it, netværk, kommunikation og lignende, siger Jens Henrik Haahr, direktør i Kuben Management i en pressemeddelelse.

"Hvor der bliver et større behov for nye lagerfaciliteter, ikke mindst som følge af den øgede nethandel, bliver det i form af helt eller delvist automatiserede logistikcentre placeret tæt på veludbyggede transport- og infrastrukturfaciliteter", lyder det i analysen.

Det understreges samtidigt, at traditionelt byggeri til industri og landbrug ikke vil være helt passé.

"... der vil stadig være behov for at forny mange af de faciliteter, som i dag er knyttet til fysisk produktion inden for industri og landbrug. Behovet herfor må dog forventes at være vigende", lyder det.

Stor efterspørgsel

Hos KT Erhvervsbyg i Give ser man lidt anderledes på sagen. Her har man travlt med at bygge lagerhaller.

- Vi har rimelig travlt på det område. Det er stigende i vores butik, siger direktør Per Henriksen til Licitationen - Byggeriets Dagblad og fremhæver, at finanskrisen ikke har betydet mindre arbejde på området for dem.

- Vi har ret stabilt bygget nye lagerfaciliteter. Vi har ikke oplevet nedgang i den del, siger han.

Han fremhæver, at det godt kan være, at statistikkerne viser, at der er ledige kvm, men at de ofte ikke er tidssvarende, og at der derfor bliver bygget nyt.

Han afviser ikke, at logistiklagre fremover vil fylde mere og påpeger, at det er svært at sige, om det bliver sådan, som konklusionerne i udviklingsanalysen beskriver. Men der er ikke noget, der tyder på, at der inden for de næste to-tre år vil blive mindre lagerhalsbyggeri hos dem, understreger han.

- Vi oplever mange forespørgsler, siger han og fremhæver især Københavnsområdet, trekantsområdet og Midtjylland.

Virksomheden er for eksempel i gang med at bygge for Aasted i Farum, der producerer og sælger maskiner til chokolade- og bageriindustrien, og har flere andre projekter "på bedding", som direktøren formulerer det.

- Så vi har ikke helt så mørke briller på om dem, der har lavet rapporten, siger han.

Hos Dansk Halbyggeri stemmer man i.

- Vi oplever absolut en fremgang hele vejen rundt inden for erhverv og industri, siger direktør, Mogens Laustsen.

Hos Kuben Management fastholder Jens Henrik Haahr, at der, hvor de ser væksten inden for erhvervsbyggeri, er på kontorbyggeriet til serviceerhvervene, og han fremhæver over for Licitationen - Byggeriets Dagblad, at man ud fra statistikkerne ikke kan forvente, at lagerhalsbyggeriet kommer op på niveauet før krisen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11