23948sdkhjf

Venstre vil lave Brexit-følgegruppe

For at skabe tryghed for erhvervslivet skal der oprettes en gruppe, der kan følge samarbejdet mellem EU og Storbritannien
Briternes valg om at forlade EU kan få stor betydning for dansk økonomi, eksport og Danmarks forhold til Storbritannien.

For at sikre danske interesser i overgangen foreslår Venstre derfor at nedsætte en følgegruppe under Europa-udvalget.

- Det britiske farvel til EU får stor betydning både for, hvordan det fremtidige EU-samarbejde udvikler sig, og derfor også for Danmark. Derfor foreslår Venstre, at vi i Europaudvalget opretter en følgegruppe, der kan følge forhandlingerne tæt og sikre kontakt og dialog med både EU og Storbritannien, siger Eva Kjer Hansen (V), medlem af Europaudvalget.

Mange interesser på spil

Danske virksomheder eksporterede for 70 mia. kroner til Storbritannien i 2015. Den eksport sikrer 50.000 arbejdspladser i Danmark. Danske virksomheder har 700 datterselskaber med i alt 90.000 ansatte i Storbritannien.

Mange forskellige virksomheder sælger varer til Storbritannien - det gælder også byggebranchen. Ifølge tal fra Danmarks Statistik eksporterede Danmark i 2015 for 4,3 mia. kroner bygge- og anlægstjenester til Storbritannien, hvilket svarer til en andel på 6,4 procent af den samlede eksport til landet.

Dermed kan Brexit også ramme byggeriet, ligesom man forventer, at de 30.000 danskere, der er bosat i Storbritannien, vil blive berørt.

- Der er rigtig mange danske interesser på spil. For at skabe tryghed for både borgere og erhvervsliv skal Europa-udvalget følge processen tæt og inddrage de berørte. Det vil være følgegruppens opgave at sikre tilstrækkelig information, så de berørte parter føler sig ordentligt oplyst, siger Eva Kjer Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172