23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Dansk arkitektur er et udenlandsk hit

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Dansk arkitektur har egentlig altid vakt opsigt i udlandet. Tag bare Henning Larsen, som tegnede udenrigsministeriet i Saudi-Arabien eller Jørn Utzons endnu mere berømte operahus i Sydney. I disse år hitter så ikke mindst arkitekten Bjarke Ingels der via sin arkitektvirksomhed BIG har fået foden indenfor i USA med store byggerier på Manhattan i New York. Og succes i Nordamerika får 3XN til at følge i hælene på BIG med et nyt kontor i New York.

Senest er White Arkitekter så draget til et internationalt topmøde i Mexico, hvor arkitektvirksomheden skal inspirere verdens byer til en bedre håndtering af klimaforandringer, urbanisering og en aldrende befolkning.

Så der er gang i den danske arkitektureksport, hvilket bekræftes af den seneste eksportprofil fra Danske Arkitektvirksomheder, Foreningen af Rådgivende Ingeniører og Dansk Byggeri. Ifølge denne er de danske arkitektvirksomheders internationale omsætning steget siden 2012 og var i 2015 på 1,1 mia. kroner.

Der ligger dermed et stort potentiale for de danske tegnestuer, hvis de har styrken og tør satse på markederne uden for Danmark og ikke mindst Norden, hvor danske arkitektvirksomheder traditionelt står stærkt.

Men internationaliseringen bør også stille store krav til landets to arkitektskoler, at de til stadighed tør udfordre de studerende til at tænke nyt og anderledes. For det er her igennem, at arkitektvirksomhederne får den nye input, som gør dem i stand til at tage kampen op med de store i udlandet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.298