23948sdkhjf

Næstved skal have optimale vilkår for byliv

En ny strategi fra tegnestuen Bcva for Næstved bymidte slår på fortætning af byen og på det rige kulturliv
Tegnestuen Bcvas arbejde med Næstved Bymidte er resulteret i en helhedsstrategi, der skal sikre optimale vilkår for bylivet - og samtidig skabe plads til ny udvikling.

Dermed slår rådgiverne på Næstveds position som center for Sydsjælland med en levende bymidte og et rigt kulturliv.

Strategien beskriver, hvordan livet sikres i bymidten gennem en fortætning af de funktioner, der skaber byliv, og hvordan byens rum kan udvikles, så dens kvaliteter træder tydeligere frem.

Næstved er placeret midt i naturen i et smukt bakkelandskab med store skove og en å, der løber ind igennem byen.

Vandet i bymidten

Naturens kvaliteter har været et af udgangspunkterne for arkitekternes arbejde med bymidten.

Suså, der for nogle år tilbage blev delvist genåbnet gennem byen, skal igen være en central del af bymidten, og derfor har tegnestuen foreslået opgraderinger af den del af byen, der vender ned mod åen.

Men også i området omkring byens kulturcenter og ved Rådmandshaven skabes nye forbindelser og byfortætning, der skal være med til at binde byen endnu bedre sammen, lyder det fra Bcva.

Kortere rejsetid

Med den kommende højhastighedsbane mellem Ringsted og København bringes rejsetiden til København ned på cirka en halv time. Sammen med en tilflytning af blandt andet Udlændingestyrelsen skabes der grobund for mange nye forskellige typer boliger, der kan bringe flere beboere til bymidten.

Nye bedre boliger

De nye udviklingsområder giver mulighed for at bygge nye attraktive boliger lige ved den historiske bykerne, havn og Suså, håber arkitekterne.

- Næstved har meget at byde på allerede, og det har været afgørende for planen at vi så vidt muligt iscenesætter de kvaliteter, som bymidten allerede besiddder, siger Rune Veile, arkitekt og partner i Bcva.

Han tilføjer, at udfordringen ligger i at få byen til at udvikle sig uden at de eksisterende kvaliteter udviskes.

- Vi har arbejdet meget med Næstveds identitet og har ramt et niveau, hvor der er plads til nye tiltag samtidig med at vi tager hånd om de steder i bymidten hvor en opgradering er nødvendig, siger Rune Veile.

Bcva har udviklet helhedsstrategien for Næstved Bymidte i samarbejde med ingeniørfirmaet Urban Creators og Arkitema.

Udviklingsstrategien bygger videre på halvandet års forarbejde af blandt andre Næstved Kommune.

Området der behandles i planen inkluderer hele den historiske bykerne og omkringliggende områder.

Planen rummer op mod 120.000 kvm udviklingsareal, og planen for bymidten forventes politisk godkendt inden årets udgang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156