23948sdkhjf

BM Byggeindustri vinder stor Lejerbo-kontrakt

Skal opføre op mod 1.500 almene boliger i ny rammeaftale.

Behovet for små, billige lejeboliger i de danske byer er stort, og det skal BM Byggeindustri være med til at løse.

Den nordjyske specialist i præfabrikeret modulbyggeri har netop vundet en rammeaftale hos Lejerbo med mulighed for ordrer på op mod 1.500 boliger over en periode på fire år.

Aftalen, der er vundet i samarbejde med Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Orbicon, underskrives i næste uge. Stand still-perioden er udløbet.

- Der foreligger en enkelt konkret opgave med 106 boliger i Holbæk. Resten er optioner, men vi har selvfølgelig aftalen i baghovedet, når vi planlægger de næste års produktion, siger salgschef Mogens Madsen til Building Supply.

Travlhed og nyansættelser

Det er den anden store rammeaftale, som BM Byggeindustri vinder i år, idet Hobro-virksomheden i juni måned blev valgt som totalentreprenør på en ny generation af KAB’s AlmenBolig+.

Ordrebogen tæller desuden flere boligprojekter for private udviklere, og det skaber travlhed på fabrikken i Hobro, hvor sidste års omsætningsrekord allerede nu står for fald.

- Det går stærkt, og vi er nu omkring 200 ansatte på fabrikken. Heraf er de 50 kommet til inden for det seneste år. Vi har udviklet os meget og har efterhånden mange kompetencer i huset. For nogle år siden var det svært at få private investorer til at ringe til os. Det er det ikke længere, siger Mogens Madsen.

Om rammeaftalen

Aftalen mellem Lejerbo og BM Byggeindustri er baseret på konceptet ”Startbo”, der fortrinsvist henvender sig til unge førstegangslejere, som i dag har svært ved at komme ind på det etablerede boligmarked.

Visionen er, at man gennem industriel tankegang, serieproduktion, og gennemtænkte løsninger bygger boliger, som på én gang er robuste, funktionelle, har arkitektonisk kvalitet og en ’ung’ identitet – til en husleje, der ligger væsentlig lavere end i traditionelle udlejningsboliger.

De op mod 1.500 boliger tænkes opført i forskellige sammenhænge; som barmarks-projekter, infill-byggeri projekter eller i forbindelse med fortætning af eksisterende byområder.

BM Byggeindustri er eneleverandør på rammeaftalen, men har ingen garanti for at aftalen udmønter sig i konkrete byggeopgaver.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125