23948sdkhjf

Arkil taber omsætning i årets første ni måneder

Anlægsentreprenøren har dog forbedret indtjeningen i tredje kvartal
Anlægsentreprenøren Arkil Holding A/S må se sin omsætning i årets første ni måneder falde med 9,6 procent til 2,187 mia. kroner i forhold til samme periode sidste år.

Ifølge entreprenørens regnskab for tredje kvartal skyldes omsætningsnedgangen alene de danske aktiviteter, hvor Arkil bevidst har taget færre store projekter ind, samt et fald i efterspørgslen på asfalt i en tysk delstat.

Til gengæld formåede Arkil at øge indtjeningen i tredje kvartal, hvor resultatet før skat er steget fra 34,5 til 50,4 mio. kroner i forhold til tredje kvartal sidste år. Det opvejer dog ikke, at Arkil i de første tre kvartaler må se resultatet før skat falde til -22,1 mio. kroner mod et overskud på 38,5 mio. kroner i samme periode i 2015.

- Tredje kvartal har som ventet givet en væsentlig resultatforbedring i forhold til tidligere kvartaler, hvilket skyldes en god og tilfredsstillende aktivitet i kerneforretningen og markant færre nedskrivninger fra problemramte projekter. Den lavere omsætning skyldes dels afvikling af aktiviteter i Civil Works og dels, at aktiviteten i Tyskland har været lavere end forventet som følge af en lav efterspørgsel i Mecklenburg-Vorpommern. Det sidste af de tre større, problemramte projekter forventes afleveret omkring årsskiftet, hvorefter alene de retslige efterspil henstår, siger Arkils adm. direktør, Jesper Arkil, i en kommentar til kvartalsregnskabet.

Forretningsområde nedlagt

Arkil nedlagde i juni måned Civil Works-aktiviteterne , som siden 2014 havde beskæftiget sig med store komplicerede totalentrepriser med en højere risikoprofil end koncernens øvrige projekter.

Det skete oven på nedskrivninger og hensættelser på to konkrete broprojekter på Lolland-Falster samt maj måneds ophævelse af en kontrakt på sporarbejdet på Østfyn i Civil Works-området.

Afviklingen af aktiviteterne i Civil Works betyder samtidig, at resultatet før skat for hele året forventes at lande i niveauet fra et underskud på 20 mio. kroner til et overskud på 10 mio. kroner, mens forventningerne til omsætningen nu lyder på 2,9 mia. kroner mod tidligere 3,1 mia. kroner.

Arkil tager dog forbehold, for de retssager, der er anlagt i forbindelse med den ophævede kontrakt på Østfyn samt de to vejbroer på Lolland og Falster. Disse kan påvirke det samlede resultat for 2016 i både positiv og negativ retning.

Arkil Holding A/S
Millioner kroner
1.-3. kvartal 2016 1.-3. kvartal 2015
Omsætning 2187,2 2420,5
Driftsresultat -21,1 26,6
Resultat før skat -22,1 38,5
Resultat efter skat -19,4 26,8
Egenkapital 768,0 779,3
Antal ansatte 1859 1946

Regnskabet for tredje kvartal er afsluttet den 30/9-16
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172