23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Vilje til vækst med ny infrastruktur

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Den nye regering vil gennemføre flere samfundsøkonomisk fornuftige investeringer i infrastruktur, fordi god infrastruktur skaber vækst.

Den udmelding glæder naturligvis blandt andre Dansk Byggeri. Både fordi regeringens udsagn er rigtigt, men også fordi der er ved at være mange tomme sider i anlægsbranchens ordrebøger.

Det skal indrømmes, at især vejbyggerier gennem årene har været en politisk handelsvare. Derfor er der med jævne mellemrum anlagt veje i områder, som måske ikke har haft det store behov for nye veje, men som mere afspejler folketingspolitikernes opstillingskredse.

På den positive side af den historie hører, at selv disse veje på længere sigt har vist sig at have en berettigelse. Så med en lille omskrivning af tidligere trafikminister, nu afdøde Arne Melchiors ord, at "ingen endnu har fortrudt at bygge en bro", så gælder den visdom altså også for veje.

Det er og har altid være et politisk stridsspørgsmål, om der skal bygges veje til busser eller biler, eller for den sags skyld skinner til tog. Det er sådan set ikke så afgørende. Det vigtigst er, at politikerne løbende og helst efter en fast plan får en del af samfundets penge investeret i god infrastruktur.

Og det synes der - heldigvis for både Danmark og anlægsentreprenørerne - at være vilje til i den nye regering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094