23948sdkhjf

Fire forslag er i spil til ny motorvej

En kommende motorvej mellem Næstved og Rønnede på Sydsjælland kan blive op til 16 km lang og koste 1,74 mia. kroner
VVM Vejdirektoratet har sendt VVM-rapporten om en kommende motorvej mellem Næstved og Rønnede på Sydsjælland i høring.

Motorvejen bliver en udbygning af den eksisterende rute 54 mellem Næstved og Rønnede, der i dag er en to-sporet landevej med cykelsti i begge sider.

Strækningen mellem Næstved og Rønnede betjener især trafik mellem Næstved og Sydmotorvejen. Særligt i myldretiden er trafikken meget tæt, og det er vanskeligt at foretage overhalinger, ligesom det kan være svært at komme ud fra sidevejene.

VVM-rapporten omfatter fire forskellige forslag til en eventuel motorvej samt tre varianter, der har en alternativ tilslutning i Næstved.

Undersøgelsen blev sat i gang på baggrund af den brede politiske aftale "Udmøntning af disponible midler i Infrastrukturfonden" fra 2014 mellem Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti.

Op til 16 km lang

Forslag A, B og C omfatter en motorvej på mellem 15 og 16 km og har forskellige forløb på den vestlige del af strækningen, men har samme linjeføring på den østlige del.

Her forløber motorvejen blandt andet tæt på og parallelt med den eksisterede vej gennem Hesede skov. På den måde undgås der to gennemskæringer med både motorvej og den eksisterende vej.

Ved Rønnede er der udarbejdet et forslag til tilslutning med Sydmotorvejen, der primært tilgodeser de fleste trafikanter, der kører til og fra hovedstadsområdet.

Forslag E bliver en motorvej på 13 km og er den mest sydlige af forslagene. Den forløber syd om Holme-Olstrup og Toksværd og syd om skoven Denderup Vænge og tilsluttes Sydmotorvejen syd for Rønnede.

- VVM-rapporten giver et godt overblik over de mulige forslag, der findes for en eventuel motorvej mellem Næstved og Rønnede, ligesom den belyser konsekvenserne af hver enkelt linjeføringsforslag, sagde daværende transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) i en kommentar til VVM-redegørelsen.

Næstved gør sig klar

Næstveds vejnet er allerede ved at blive gjort klar til den kommende motorvej. Anlægsentreprenøren Barslund A/S blev i september valgt til at stå for første etape af den sidste del af ringvejen rundt om Næstved - den såkaldte Ring Syd - som skal være klar til, at motorvejsstrækningen mellem Næstved og Rønnede igangsættes.

Ring Syds første etape til 127 mio. kroner bliver en 3,2 km lang to-sporet trafikvej, der skal stå færdig i foråret 2018

Ifølge VVM-rapporten vil motorvejen mellem Næstved og Rønnede koste mellem 1,25 og 1,74 mia. kroner afhængigt af, hvilket forslag der vælges. I trafikaftalen fra 2014 er der reserveret 350 mio. kroner til en første etape af projektet.

Hvornår motorvejen står færdig er endnu ikke klarlagt.

Videre proces
VVM står for Vurdering af Virkninger på Miljøet og belyser blandt andet de trafikale og miljømæssige konsekvenser af hvert forslag.

Der er afsat otte uger til høringsfasen, så der er tid til en offentlig debat af resultaterne. Undervejs i høringsfasen vil der bliver holdt borgermøder i lokalområdet.

Når høringen er afsluttet, vil Vejdirektoratet behandle høringssvarene, som offentliggøres i et høringsnotat. Herefter bliver der udarbejdet en indstilling om projektet med henblik på en politisk stillingtagen og drøftelse af det videre forløb.

VVM-rapporten kan findes på Vejdirektoratets hjemmeside www.vd.dk

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.222