23948sdkhjf

Historisk glasværk får nyt liv

Realdania skyder 35 mio. kroner ind i renovering af Holmegaards Glasværk
De unikke, historiske og bevaringsværdige bygninger på Holmegaards Glasværk ved Næstved skal nu gennemgå en omfattende renovering, der atter skal sætte det gamle glasværk på landkortet.

Realdania har skudt 35 mio. kroner ind i projektet, der tager udgangspunkt i det gamle Holmegaard Glasværk, som er Danmarks eneste bevarede glasværk med arkitektonisk og bevaringsværdig værdi.

I det historiske miljø skal forskning, formidling, kunst og historie samarbejde med erhvervsliv og lokalsamfund.

- Det er en af de helt store hjørnesten i projektet, der nu kommer på plads. Med Realdanias donation er størstedelen af projektet nu en realitet, og derfor går vi nu for alvor ind i den afgørende fase med at søge yderligere fondsmidler til de mange udstillinger, som skal fylde bygningerne og bringe alle sanserne i spil, siger Torben Nielsen, der er bestyrelsesformand for Museum SydøstDanmark, som står bag projektet sammen med Næstved Kommune.

Markere sig internationalt

Holmegaard Glasværk, der er anlagt i 1825, har haft en stor betydning gennem tiden. Både for lokalområdet, for hele Danmark og ude i den store verden. Det har derfor længe været et ønske at genoplive og videreføre det kulturhistoriske område i en moderne udgave, som igen kan markere sig nationalt og internationalt og blive til glæde og gavn for besøgende, studerende, glasmagere, kunsthåndværkere og det lokale erhvervsliv.

- Vi ser projektet som et banebrydende eksempel på, hvordan man på skuldrene af historien og en unik bygningsarv kan forny indhold og aktiviteter og genskabe et tidligere industriområde, så det peger mod fremtiden og en positiv udvikling for lokalområdet og regionen, siger Anne Skovbro, der er filantropidirektør i Realdania, i en pressemeddelelse.

Nordens største glassamling

Nogle af hovedattraktionerne i Det Ny Holmegaard bliver Nordens største glassamling, som blandt andet omfatter værdifulde og internationalt anerkendte samlinger af Holmegaards glas samt tilsvarende samlinger af Kählers keramik, som får en central placering og betydning.

I arbejdet med projektet er der styret målrettet efter visionen om at genindføre kunsthåndværkets viden, æstetik og kvalitet i den danske kultur.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098