23948sdkhjf

BMS køber konkursramt transportvirksomhed

Kranudlejeren overtager materiel og 42 medarbejdere fra den konkursramte sønderjyske specialtransportør Torben Rafn & Co. A/S
Det er lykkedes den store kranvirksomhed BMS at blive enige med kurator om et køb af den konkursramte specialtransportør Torben Rafn & Co. A/S i sønderjyske Sommersted.

BMS overtager Torben Rafns materiel og 42 medarbejdere med virkning fra i fredags, 25. november 2016. Et tysk og et svensk datterselskab overtages ikke.

BMS har etableret et nyt 100 procent ejet datterselskab - Torben Rafn A/S - som skal videreføre virksomheden. Det nye selskab vil blive ledet af Steven Bech og Peder Bøgelund Nielsen, som også har været direktion i virksomheden i perioden op til konkursen.

- Begge har en solid erfaring fra vognmandsbranchen, og vi er sikre på, at de - sammen med de 40 meget kompetente kollegaer - kan gøre et slankere og mindre gældspræget Torben Rafn A/S til en god forretning, siger direktør i BMS/Krangården Fin Vandborg.

Han fremhæver, at der fremover vil være fokus på opgaver for blandt andet byggeriet.

- Vi vil fremover primært have fokus på at løse specialtransportopgaver for industrien, byggeriet og entreprenørbranchen. En del af det overtagne udstyr for vindmølletransport vil blive solgt; men vi vil også beholde noget, så vi fortsat kan løse transportopgaver for vindmølleindustrien, hvis vi vurderer, at de er lønsomme, siger Fin Vandborg.

Under administration

Torben Rafn & Co. A/S gik konkurs i tirsdags efter at have været under administration af banker og leasingselskaber i en længere periode.

Forskellige forsøg på at sælge eller videreføre selskabet er ikke lykkedes, så i tirsdags blev selskabet erklæret konkurs.

Virksomheden har i en årrække været tynget af store investeringer i specielt vindmølletransportudstyr, som blev foretaget for fem-otte år siden, og som slet ikke er blevet udnyttet og dermed forrentet på tilfredsstillende vis.

Torben Rafn begyndte som selvstændig vognmand i 1966. I 1986 oprettede Torben Rafn & Ivar Dahl Nielsen i fællesskab det nuværende Torben Rafn & Co. A/S. Selskabet er nu - 2016 - blevet overtaget af BMS.
Læs mere om: BMS
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141