23948sdkhjf

Kloakmestre optimerer uddannelse

Flere private husstande får tjekket kloaksystemerne med tv-inspektion - nu optimeres Kloakmestrenes TV-Inspektion
Det er bedre at forebygge end at helbrede, og derfor skal der nu satses mere på uddannelse end på kontrol.

Det mener Kloakmestrenes TV-Inspektion, som er stiftet og drives af brancheforeningerne Danske Kloakmestre, Kloaksektionen under Dansk Byggeri, samt Danske Maskinstationer og Entreprenører.

De tre største foreninger på kloakfronten i Danmark står bag certificeringsordningen. Den sikrer optimal kvalitet i de tv-inspektioner af kloaksystemer, der foretages af autoriserede kloakmestervirksomheder landet over. Fremover skal kvaliteten højnes yderligere.

- Der er fuld gang i tv-inspektionerne rundt omkring. Ikke mindst for private husejere, som ønsker klar besked med, hvordan deres kloaksystem har det. Folk i færd med at købe hus ønsker rapport over kloakkernes tilstand. Folk i huse med kælder ønsker at vide, hvordan kloakledningerne har det for at kunne klimasikre effektivt, fortæller kloakmester Tom Ewers, som driver virksomheden Sydkystens Brolægning & Kloak i Taastrup ved København, i en pressemeddelelse.

Han er medlem af bestyrelsen i Kloakmestrenes TV-Inspektion som repræsentant for brancheforeningen Danske Kloakmestre.

På forkant med uddannelse

Hidtil har certificeringsordningen hovedsagelig været en kontrolordning, som tjekkede kloakmestrenes inspektioner efter, at de var udført.

Men der er langt mere fornuft i at komme på forkant ved at lægge kræfterne i uddannelse og efteruddannelse af tv-inspektørerne. Fremover udføres kontroldelen via virksomhedens egenkontrol og ekstern audit, som det også er tilfældet på det autoriserede kloakarbejde.

- Vi vil simpelthen uddanne tv-inspektørerne så godt, af fejlene ikke sker. Derfor flytter vi fokus fra kontrol til uddannelse, fastslår Tom Ewers.

Han ser ikke overraskende et stort behov for tv-inspektioner.

Mange forsikringssager

- Der er behov for at kende kloaksystemets tilstand både for private, for erhverv og også for boligforeninger. I mange andelsforeninger og grundejerforeninger har grundejerne selv vedligeholdelsen, og her er det naturligvis også vigtigt at kunne tage eventuelle kloakskader i opløbet, siger Tom Ewers.

Når skaden er sket, er det forsikringsselskaberne, der kalder på de underjordiske tv-folk.

- Medlemmerne af Kloakmestrenes TV-Inspektion har mange forsikringsskader. Ikke mindst over for forsikringsselskaberne er vores certificering stærk. Der stilles naturligvis krav om, at tv-inspektionen er af bedste kvalitet, og nu optimerer vi yderligere med endnu mere uddannelse og forbedret egenkontrol", fortæller Tom Ewers.

Kloakmestrenes TV-Inspektion blev etableret for seks år siden, og Tom Ewers er blandt de kloakmestre, der har været med fra start.

- På under to år havde vi omsat for hele vores investering i tv-inspektion. I dag har vi mange gode, faste kunder, foruden de mange private, som løbende henvender sig for at få en tilstandsrapport på det under jorden. Samtidig generer tv-inspektionerne også andet arbejde. Ofte åbner det døren ti en snak om klimasikring, og vi laver også inspektioner for kolleger i branchen, som ikke selv er certificerede", fortæller Tom Ewers.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25