Skoventreprenørerne vil producere bæredygtig biomasse
Kurser i produktion af biomasse skal hjælpe skoventreprenørerne og give nye muligheder
Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E) står endnu engang klar på Agromek, når messen åbner d. 29. november, og i år sættes der ekstra fokus på det erhvervspolitiske arbejde, som brancheforeningen dagligt arbejder med.
- Jeg ser frem til at komme på Agromek og tale med vores medlemmer og høre, hvad der rør sig i branchen, men også for at fortælle om det arbejde, vi gør i DM&E, fortæller konsulent i DM&E Claus Danefeldt Clemmensen.
Det seneste projekt udspringer af en brancheaftale mellem Dansk Energi og Dansk Fjernvarme, hvor man forpligter varmeværker til at anvende bæredygtig biomasse.
- Da brancheaftalen blev indgået, var flere af vores medlemmer usikre på aftalen og de krav, der blev stillet til dem som producenter til varmeværkerne. Derfor gik vi, i DM&E, ind i sagen og igangsatte et pilotprojekt med NEPCon og Verdo om godkendt biomasseproducent, fortæller Claus Danefeldt Clemmensen.
Små- og mellemstore skoventreprenørvirksomheder må ikke blive overset
Mange af DM&E’s medlemmer er små og mellemstore virksomheder, og for DM&E er det vigtigt, at virksomhederne ikke drukner i lovstof og krav fra offentlige institutioner.
- Vi giver vores medlemmer mulighed for at producere bæredygtigt med alternativ dokumentation frem for, at virksomhederne skal købe certificeret materiale. Vi har sat os ind i standarderne, udviklet arbejdsprocedurer og arbejdsskemaer til virksomhederne, så de overholder kravene om bæredygtig biomasse", fortæller Claus Danefeldt Clemmensen og fortsætter:
- Med andre ord gør vi det komplicerede stof praktisk anvendeligt for vores medlemsvirksomheder.
DM&E uddanner bæredygtige biomasseproducenter
Som led i det ansvar, DM&E tager inden for bæredygtig biomasseproduktion, tilbyder foreningen som noget helt nyt også at uddanne virksomhedsledere i procedurerne for at sikre dokumentation for bæredygtigt biomasse.
- Med kurset i godkendt biomasse bliver virksomhederne uddannet i kravene, så de kan efterleve dem i praksis. En uafhængig tredjepart kontrollerer efterfølgende, om virksomheden lever op til kravene, som gør, at de kan kalde sig Godkendt Biomasseproducent, siger Claus Danefeldt Clemmensen.