23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Investeringskrise rammer velfærden

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
De små og mellemstore virksomheder i industrien og i bygge- og anlægsbranchen slås en indædt kamp for at udvide aktiviteterne. Men det er svært at få bankerne og andre investorer med på vognen.

De små og mellemstore virksomheder klarer sig faktisk rigtig godt og det er netop derfor mange af dem har set en ide i at ekspandere. Men selvom det går godt for virksomhederne, så investerer erhvervslivet for 30 mia. kroner mindre end før krisen. Og en stor del af de manglende investeringer skyldes altså, at de små og mellemstore virksomheder ikke kan få lån i bankerne til ekspansion. Der viser en undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Branchechef for Industri i Arbejdsgiverne, Mikael Tipsmark fremhæver i et debatindlæg her i avisen i dag, at samfundet på grund af investeringskrisen går glip af 15.000 arbejdspladser og en øget velstand på 15 mia. kr.

Han peger også på, at det ikke kun er bankernes uvilje mod at udlåne penge, der er årsag til investeringskrisen. Mange små og mellemstore virksomheder er nemlig blevet meget påpasselige med at låne penge i bankerne, fordi de har set, at bankerne kan rive eksistensgrundlaget væk under fødderne på dem fra den ene dag til den anden.

Det vil være en rigtig god idé at regeringen i forbindelse med en forestående gennemgang og revurdering af erhvervsstøtteordningerne også kigger på hvordan man kan bygge bro over den grøft der er gravet mellem bankerne og erhvervslivet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094