23948sdkhjf

Nyt typehusfirma vil bygge 80 huse om året

Efter to mislykkede forsøg er Kvik-grundlægger på markedet med et nyt koncept
Han blev landskendt for Kvik Køkkener, som i 2005 blev solgt for et trecifret millionbeløb. En kvart milliard kroner er blevet nævnt.

Men i de senere år er Knud Troelsen nok mest kendt for et mislykket indtog i typehusbranchen, hvor først Hjem A/S og siden Boel Living A/S endte i konkurs.

Nu prøver den 71-årige midtjyske iværksætter igen. For otte måneder siden stiftede han selskabet HusKoncept ApS med base i Herning, og de to første husbyggerier er i gang i henholdsvis Holbæk og Helsingør.

Det sker i en tid, hvor de største husbyggere sætter sig tungere og tungere på et marked, som fortsat ligger under niveauet fra før krisen. Men Knud Troelsen tror på sit koncept.

I 2017 er ambitionen at bygge 10 huse, året efter 20, så 40, og endelig 80 i 2020.

- Mange faktorer kan gøre sig gældende i forhold til, om det vil lykkes eller ej. Men det er i hvert fald vores intention, at når vi først kommer i gang, og maskinen kører, så skal vi have en hurtig vækst. Det mener jeg, at vores produkt berettiger til, siger Knud Troelsen.

Prisen er en vigtig parameter

Han forklarer uddybende, at de indtil videre ni forskellige hustyper er udviklet med et særligt fokus på bæredygtighed, energi og design.

Huskoncepts huse opfylder de forventede 2020-krav og næste skridt kan blive en passivhus-certificering.

- Vi er gået efter et klart og enkelt design med referencer til Bauhaus-stilen og Mies van der Rohe. Det er enkle huse med slanke, tætte ydervægge i bæredygtige materialer og en lav grad af vedligeholdelse. Vi har fokus på rum, lyd og lys og på at bygge huse, der er sunde at bo i - både fysisk og mentalt, siger Knud Troelsen og oplyser, at kvadratmeterprisen vil ligge mellem 10.000 og 14.000 kroner pr. kvadratmeter.

- Det er dér, hvor de fleste traditionelle typehuse ligger i pris. Selv om vi bruger sloganet "anderledes og bedre", er vi bevidste om, at prisen er en vigtig parameter, pointerer han.

Søger investorer

Knud Troelsen oplyser, at han på nuværende tidspunkt arbejder på at styrke kapitalgrundlaget. Det sker dels for at accelerere udviklingen, dels for at polstre virksomheden, som står med en negativ egenkapital på 80.000 kr. efter et mindre underskud i første regnskabsår.

- Det er klart, at potentielle kunder vil kigge på vores økonomiske situation, og nogle vil måske blive bekymrede, hvis de ser, at vi ikke har penge i ryggen. Det kan blive en hindring. Derfor skal vi finde investorer, der tror på os, vores produkt og vores plan, siger Knud Troelsen.

Huskoncept har etableret sig i iværksættermiljøet Innovatorium i Herning, hvor Knud Troelsen har kontor sammen med to ansatte. Hertil kommer en salgspartner på Sjælland. Virksomheden står selv for udvikling og salg, mens arbejdet ude på byggepladserne er lagt i hænderne på Arkitektkontoret Vind og en fast stab af håndværksfirmaer. Husene bygges af præfabrikerede vægelementer og tagkassetter, som produceres hos en ekstern leverandør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109