23948sdkhjf

Ny milepæl for videnseksport

Dansk bygningskonstruktør-uddannelse er klar til start i Vietnam
Vietnam giver nu grønt lys til, at University College Nordjylland (UCN) kan uddanne bygningskonstruktører i millionbyen Ho Chi Minh City.

Det er lidt af en milepæl i dansk uddannelseseksport.

Som den første danske uddannelsesinstitution har University College Nordjylland (UCN) fået godkendt en dansk akkrediteret uddannelse i Vietnam. Sidste år fik UCN også ja fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, og dermed er vejen banet for den danske uddannelse, der bliver den første af sin slags i Vietnam.

- Det har været et langt og sejt træk at få godkendelsen på plads i Vietnam - også længere end forventet. Derfor er glæden desto større over, at vi nu har alle godkendelser på plads. Det er et stort skridt for os og for dansk uddannelseseksport, siger Jan Holler Foget, uddannelseschef for UCN’s bygningskonstruktøruddannelse.

40-50 studerende

I Aalborg har UCN i mange år udbudt både en dansk og en international bygningskonstruktøruddannelse. Det bliver en tilsvarende international udgave, tilpasset de asiatiske forhold, der etableres i Vietnam.

- Vi regner med at kunne rekruttere 40-50 vietnamesiske studerende om året. Der er en enorm efterspørgsel efter og behov for uddannelse i Vietnam, ikke mindst inden for byggebranchen, der er i rivende udvikling. Så vi har store forventninger til, at uddannelsen og vores danske uddannelsesmodel kan være et svar på nogle af de udfordringer, Vietnam står overfor i forhold til nybyggeri og renovering, siger Jan Holler Foget.

UCN har i flere år haft et kontor i Ho Chi Minh City med tre fuldtidsmedarbejdere, heraf en dansker. Det har ifølge Jan Holler Foget været afgørende for at kunne få etableret uddannelsen.

Nyt globalt udsyn

Et af formålene med etableringen uddannelsen er også at klæde de danske og internationale studerende, der til daglig læser i Aalborg, på til en mere og mere international byggebranche.

- De dage hvor danske bygningskonstruktører kun skulle samarbejde med andre fagfolk inden for landets grænser, er ovre. Derfor skal vi give vores studerende internationale kompetencer, siger Jan Holler Foget.

Flere hold studerende har allerede været af sted, og i øjeblikket er endnu et hold danske studerende og undervisere i Ho Chi Minh City for at samarbejde og videndele med Ho Chi Minh City University of Architecture.

Uddannelsen i Vietnam
Architectural and Construction Management, som uddannelsen hedder, etableres i Vietnams største by Ho Chi Minh City
Den udbydes i samarbejde med Ho Chi Minh City University of Architecture og bliver en fuldt integreret del af det vietnamesiske universitets udbud
Uddannelsen varer tre et halvt år og bliver den første af sin slags i Vietnam
Ansøgere skal leve op til de danske adgangskrav for at komme ind på uddannelsen
Foundation year starter til næste sommer i 2017, og selve bygningskonstruktøruddannelsen kan tage imod det første hold – 50 studerende – i sommeren 2018
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111