23948sdkhjf

Storentreprenør sænker forventningerne til året

MT Højgaards tredje kvartal er påvirket af udskudte projekter, men har en ordretilgang på niveau med året før
MT Højgaard-koncernens årsresultat er påvirket af fortsat udskudte projektopstarter.

Koncernen reducerer derfor forventningerne til 2016 til omkring 75 mio. kroner fra 225 mio. kroner.

I årets første tre kvartaler opnåede MT Højgaard-koncernen nye ordrer for 5,5 mia. kroner, hvilket er på linje med samme periode sidste år.

I ordreindgangen er der ikke indregnet et joint venture samarbejde indgået med Skanska i tredje kvartal om et svensk broprojekt, hvor MT Højgaards andel udgør 0,5 mia. kroner som følge af joint venture status. Ordreindgangen afspejler sig i en øget ordreportefølje, der ved kvartalets afslutning udgjorde 8,3 mia. kroner.

Dette er 0,8 mia. kroner højere end i starten af året. Udover ordrebeholdningen har koncernen betingede kontrakter til en værdi af 2,2 mia. kroner

Omsætningen i tredje kvartal udgjorde 1,6 mia. kroner og 4,7 mia. kroner år til dato, hvilket er på niveau med sidste år trods udskudte projektopstarter samt stor aktivitet i Greenland Con­tractors i 2015. Kvartalets driftsresultat er et underskud på fire mio. kroner, hvilket giver et samlet underskud år til dato på 23 mio. kroner

Ærgerligt, men er håndteret

Adm. Koncerndirektør Torben Biilmann siger om udviklingen:

- Det er ærgerligt, at vi har haft en negativ udvikling på nogle enkeltstående projekter, men disse er nu adresseret og håndteret. Når der ses bort fra de udskudte projektopstarter samt det faktum, at der i 2015 var større aktivitet i Greenland Contractors, var der i perioden en underliggende organisk vækst primært drevet af koncernens aktiviteter inden for byggeri med tilhørende god ordreindgang og ordrebeholdning, som lover godt for de kommende perioder.

Han peger på, at en del af årsagen til de udskudte opstarter er, at MT Højgaards kunder ønsker et tættere samarbejde om projekterne tidligt i processen og udnytte entreprenørens digitale værktøjer til at skabe et nøjagtigt billede af projektet inden byggestart.

- Den proces tager i nogle tilfælde længere tid, fordi den samtidig gør op med den mere traditionelle måde at udbyde projekter på. For eksempel gør vi i dag brug af VDC og BIM værktøjer allerede i tilbudsfasen, hvilket giver større klarhed om økonomien for alle parter fra det øjeblik en ny opgave vurderes og aftales, siger Torben Biilmann

Højere omsætning

Baseret på ordrebeholdningen ved periodens udgang forventes omsætningen i fjerde kvartal 2016 fortsat at blive væsentligt højere end de tidligere kvartaler med særlig vægt på planlagte afleveringer af egenudviklede byggerier i fjerde kvartal.

Forventningen til omsætningen for året fastholdes således på omkring 6,8 mia. kroner. Bidraget fra højmargin-omsætning vil dog blive delvis erstattet af anden omsætning med lavere margin, hvilket påvirker indtjeningen.

Ledelsen reducerer forventningerne til driftsresultat før særlige poster for hele året til omkring 75 mio. kroner mod tidligere omkring 225 mio. kroner.

De reducerede forventninger baseres på udviklingen år til dato, et ajourført skøn over indregning af byggeri i eget regi samt udskudt projektudviklings-aktivitet, som afventer myndighedsgodkendelse.

Koncernen ser gode muligheder for fremgang i de kommende år, således at strategirammens mål om en driftsmargin før særlige poster på omkring fem procent igen kan opnås.

Forventninger til den fremtidige økonomiske udvikling er i deres natur forbundet med risici og usikkerhedsfaktorer, hvilket kan medføre, at den faktiske udvikling kan afvige væsentligt fra det forventede.

MT Højgaard A/S, 3. kvartal
Mio. kroner 2016 2015
Nettoomsætning 1.612 1.532
Driftsresultat 336 340
Resultat før skat 329 334
Årets resultat 299 305

Regnskabet blev afsluttet 30.9.2016
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.031