23948sdkhjf

Politikerne kan også spare på husholdningsbudgettet

Inden kommunerne klager over dårlig økonomi, bør de tjekke, om nye leverandører kan løse opgaverne billigere end de faste, mener erhvervspolitisk konsulent hos Dansk Byggeri
Når der er et godt tilbud i det lokale supermarked på toiletpapir, vaskepulver eller andre dagligvarer, så øjner de fleste af os chancen for få mest muligt for pengene - og få råd til noget mere.

Men det er ikke kun os borgere, som indimellem får mulighed for at spare på husholdningsbudgettet. Det får de fleste af landets 98 kommuner også.

I Dansk Byggeri har vi regnet ud, at kommunerne til sammen kan spare 550 millioner kroner, hvis de udliciterede alle deres vej- og parkopgaver. Det vil sige opgaver som for eksempel at slå græs langs grøftekanterne, tømme skraldespande, lappe huller i vejene eller rydde sne.

Lavere priser på faste opgaver

Det kræver blot, at de i stedet for automatisk at bede kommunens materielgård om at stå for arbejdet, spørger til prisen på den samme vare hos andre virksomheder.

For mig klinger det hult, når vi gang på gang hører kommunerne klage over dårlig økonomi, uden at de har tjekket prisen på de faste varer på indkøbslisten.

Det kræver, at politikerne er indstillet på at købe varerne andre steder, end der, hvor de plejer. Der, hvor de får mest for borgernes skattekroner.

Det er selvfølgelig ikke alle slagtilbud, som er værd at løbe efter, men som ansvarlig politiker, bør man i det mindste tjekke prisen på varerne, inden man køber ind.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172