23948sdkhjf

Rambøll og Niras er med i opløb om mia-kontrakt på Femern-forbindelsen

Femern har prækvalificeret en række virksomheder til udbud af to rammeaftaler til en samlet værdi af over én mia. kroner om rådgivning på den faste forbindelse
Femern A/S har nu prækvalificeret en række virksomheder til udbuddet af to rammeaftaler om rådgivning på den 18 kilometer lange tunnel mellem Rødbyhavn og Puttgarden.

Blandt de udvalgte i konkurrencen om at vinde kontrakterne til en samlet værdi af over én mia. kroner er de danske rådgivere Rambøll, Niras og ÅF - Hansen & Henneberg samt arkitektfirmaet Schønherr.

Firmaerne er prækvalificeret til henholdsvis en rammeaftale om bygherrerådgivning (BHR) og huskonsulentrådgivning på det tekniske område (HKR).

Første rammeaftale om bygherrerådgivning løber i 15 år og har en værdi af 115 mio. euro eller 855 mio. kroner. Kontrakten dækker etablering af den faste forbindelse over Femern Bælt i perioden indtil og under anlægsfasen.

Kvalitetssikre ydelser

Desuden dækker den i forbindelse med overgangen til driftsfasen samt bistand i forbindelse med håndteringen af eventuelle krav fra entreprenørerne under anlægsfasen og i en periode efter anlægsfasens afslutning.

Den anden rammeaftale om huskonsulentrådgivning løber i fire år og har en værdi på 35 mio. euro eller ca. 260 mio. kroner.

Kontrakten har primært til formål at stille konsulenter til rådighed for Femerns Tekniske Division som ressourcepersoner, der kan fungere som divisionens egne øvrige medarbejdere i kortere eller længere perioder.

"Desuden vil rådgiveren efter behov skulle bistå Femern A/S med at kvalitetssikre ydelser leveret af andre rådgivere på det tekniske område, herunder f.eks. ydelser fra bygherre-rådgiveren under BHR-rammeaftalen", hedder det i en pressemeddelelse fra Femern.

Afventer miljøgodkendelse

Femern ventes at udpege de endelige vindere af kontrakterne i første kvartal 2017. Selve arbejdet på tunnelen kan dog først begynde, når en længe ventet tysk miljøgodkendelse er i hus, hvilket forventes i slutningen af næste år.

Rådgivningsfirmaet Niras er prækvalificeret som underrådgiver på aftalen om bygherrerådgivning i et samarbejde anført af britiske CH2M Hill.

- Vi er selvfølgelig glade for at være med i konkurrencen om at få opgaven. Det er en rigtig spændende opgave i og med at det er en 15-årig rammeaftale, hvilket er en sjældenhed. Og fordi opgaven er så stor, vil der være rigeligt med arbejde til alle virksomhederne på det vindende hold, siger Carsten Heine Lund, direktør for infrastruktur hos Niras, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

De prækvalificerede:


De prækvalificerede bygherrerådgivere:
CH2M HILL United Kingdom (Storbritannien)
Underrådgivere: NIRAS A/S (Danmark), Dr. tech. Olav Olsen AS (Norge), Sellhorn Ingenieurgesellschaft mbh (Tyskland)
Rambøll-Arup-TEC Joint Venture (Danmark, England, Holland)
Underrådgivere: WTM Engineers GmbH (Tyskland), Schønherr A/S (Danmark)
Sweco Danmark A/S (fra Danmark)
Underrådgivere: Sweco Nederland B.V. (Holland), Mott MacDonald Ltd. (Storbritannien),
ÅF Infrastructure AB (Sverige)

De prækvalificerede til huskonsulentrådgivning på det tekniske område:
CH2M HILL United Kingdom (Storbritannien)
Underrådgivere: NIRAS A/S (Danmark), Dr. tech. Olav Olsen AS (Norge), Sellhorn Ingenieurgesellschaft mbh (Tyskland)
EKJ-ILF-GEO (Danmark, Østrig)
Rambøll-Arup-TEC Joint Venture (Danmark, England, Holland)
Underrådgiver: WTM Engineers GmbH (Tyskland)
Sweco Danmark A/S (Danmark)
ÅF – Hansen & Henneberg A/S (Danmark)
Underrådgivere: ÅF Infrastructure AB (Sverige)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297