23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Mange udfordringer for arkitekterne

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Dansk arkitektur oplever lige nu en ny guldalder. Det mener formanden for Danske Arkitektvirksomheder, Lene Espersen.

Og der er nok noget om snakken. De store, toneangivende danske arkitektvirksomheder sætter sig spor overalt i verden, og ifølge den brancheanalyse, som Licitationen - Byggeriets Dagblad bringer i dag, så ser det også ud til, at virksomhederne er blevet bedre til at tjene penge.

Det er der flere årsager til. Mange arkitektvirksomheder har hyret mere driftsorienterede ledere, som ikke har arkitektur som kernekompetence, men som til gengæld ved noget om at drive lønsom virksomhed. Lene Espersen nævner dog selv en af de væsentligste årsager til den øgede indtjening i branchen, nemlig at mange arkitektvirksomheder er blevet bedre til at sige nej tak til opgaver, hvor bygherren presser arkitekterne og de øvrige rådgivere så meget, at det går ud over både kvaliteten og indtjeningspotentialet.

Det er fortsat en udfordring for branchen, at især de mellemstore danske arkitektvirksomheder primært konkurrerer om opgaverne herhjemme. Det kræver både energi og en god pose penge, samt ikke mindst kompetente medarbejdere at udvide aktiviteterne til udlandet - også selvom det "blot" er de omkringliggende lande.

Men Danske Arkitektvirksomheder har spottet problematikken og er klar til at hjælpe og vejlede medlemsvirksomhederne, så flere virksomheder kan få del i dansk arkitekturs nye guldalder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188