23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Snart får du måske penge for dit affald

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Der er meget stor forskel på, hvor meget virksomhederne betaler i administrationsgebyr for deres erhvervsaffald. I de kommuner, der opkræver gebyret, bliver det helt automatisk pålagt alle virksomheder med cvr-nummer i kommunen at betale. Også selvom virksomheden slet ikke anvender genbrugspladsen.

Og helt absurd, så kommer administrationsgebyret oveni den betaling, som virksomhederne skal af med, når de læsser affaldet af på genbrugspladsen.

Som en ekstra "festlig" krølle på historien, er administrationsgebyrene ofte af en størrelse, så kommunerne faktisk bruger flere penge på at opkræve dem, end de får ind.

Kigger man lidt ud i fremtiden, kan det godt ende med, at kommunerne skal til at betale virksomhederne penge for at få fingrene i affaldet. Affald er nemlig i stigende grad blevet til en værdifuld ressource. En stadig større andel af affaldet bliver genanvendt og oparbejdet til nye materialer, som sparer på de værdifulde råstoffer.

Så det er langt fra alt affald, der havner i varmeværkernes store ovne.

Hverken virksomheder eller private husstande har interesse i at producere mere affald end højst nødvendigt.

Derfor kan det godt ende med, at affald i den forstand, vi kender det i dag, bliver en knap ressource, som nogen vil betale dig for.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093