23948sdkhjf

Havneselskab bygger ny containerterminal

Indre del af Nordhavn i København er nu så fyldt op, at en udflytning er påkrævet
Udviklingen af den indre del af Nordhavn i København er så hastigt i gang, at Copenhagen Malmö Port, CMP, der driver havnene i København og Malmø, flytter sin containervirksomhed i København til den ydre del af Nordhavn.

At flytte containerterminalen til Ydre Nordhavn indebærer, at nye arealer fyldes op og nye bygninger og udstyr opføres på området.

Her er de nautiske forudsætninger ligeledes optimale, eksempelvis vanddybden og enkel indsejling.

Det betyder, at CMP kan tage imod endnu større skibe i fremtiden, som for kunderne bevirker, at de har så stor fleksibilitet som muligt når de designer services og optimerer deres flåde.

Samtidig bør havnen befinde sig så tæt på den transporterede vares slutbruger som muligt, så havet benyttes mest mulig som transportvej.

"København er den ideelle kombination af disse grundlæggende behov. At etablere containerterminalen i Ydre Nordhavn ser vi samlet set som den absolut bedste løsning ud fra økonomiske og nautiske grunde, siger adm. direktør Johan Röstin, Copenhagen Malmö Port, i en pressemeddelelse.

I drift i 2020

Den nye terminal vil i øget grad være automatiseret. Dermed kan flere containere håndteres pr. time og arealerne udnyttes bedre.

"Servicegraden er helt afgørende for hvor attraktiv en terminal anses for at være. Dette her giver os mulighed for at skabe en moderne og effektiv terminal med de bedste teknologiske løsninger. CMP kan yde bedre og dybere integration med kunderne og i det hele taget sørge for, at CMP er den mest optimale partner for såvel transportører som rederier", siger Johan Röstin.

Den nye terminal forventes taget i drift i 2020.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203