23948sdkhjf

Enemærke & Petersen skal omdanne kloster til plejecenter

Ombygningen til 233 mio. kroner består af både en renovering af klostret og en ny tilbygning
Blandt fem prækvalificerede er entreprenørvirksomheden Enemærke og Petersen A/S valgt som totalentreprenør på ombygningen af det katolske kloster Sankt Joseph, der ligger på Strandvejen i København.

Klostret, der blev opført i 1905, skal omdannes til et plejecenter og seniorbofællesskab, og opgaven består af en renovering af den eksisterende bygning samt en ny tilbygning på 7.800 kvm.

Det vindende bud fra den Ringsted-baserede entreprenør og samarbejdspartnerne Rubow Arkitekter og Sweco Rådgivende Ingeniører lyder på 233 mio. kroner.

Vurderet på fire områder

Tilbuddene fra de prækvalificerede blev vurderet af et dommerpanel på baggrund af fire parametre.

Arkitektur og funktionalitet vægtede hver 30 procent, mens pris og bæredygtighed hver for sig vægtede 20 procent.

Det 10-mands store dommerpanel bestod blandt andet af repræsentanter fra bygherren Lejerbo, Københavns Kommune og lokale politikere, der samlet vurderede tilbuddene på en skala fra et til 10 på hvert af de fire områder.

Vinderen Enemærke & Petersen glæder sig til at komme i gang med opgaven.

"En opgave som den her, får man kun få gange i livet. Med kombinationen af renovering og nybyggeri forener vi klosterbyggeriets solide håndværk og materialer med nutidens plejeteknologi og bæredygtighedsprincipper. Vi ser frem til at bygge med de bedste elementer fra fortiden og nutiden", siger adm. direktør Henrik Mielke.

Entreprenøren forventer at påbegynde byggeriet i ultimo 2017, og Sankt Joseph Plejecenter og Seniorbofællesskab forventes at kunne modtage de første beboere i juli 2019.

Stor interesse

Den nye plejecentertilbygning får 92 boliger, og de oprindelige klosterbygninger skal fremover danne ramme om et seniorbofællesskab med 33 boliger. Lejerbo fortæller, at der har været stor interesse for boligerne.

"Projektet har fået meget opmærksomhed fra lokalområdet og interesserede parter.

Til nogle af informationsmøderne om seniorbofællesskabet har vi haft mellem 200 og 250 deltagere, og det er altså rigtig meget til kun 33 boliger. Det tyder på, at det bliver et attraktivt sted at bo, og det er vi selvfølgelig glade for", siger formand for Lejerbo København, Jan Hyttel.

De få nonner, som i øjeblikket fortsat udfører velgørende arbejde på klostret, har førsteret til en plads i seniorfællesskabet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172