23948sdkhjf

Ørestad Syd står foran et byggeboom

Intet mindre end 10 boligbyggerier er på vej i den nye bydel
By & Havn kan onsdag løfte sløret for flere nye boligbyggerier, som vil skyde op i Ørestad Syd over de næste par år.

Udviklingsselskabet har indgået aftaler om salg af 10 byggefelter, i alt cirka 150.000 kvm, og investorerne planlægger samlet at opføre godt 1.500 nye boliger.

"Det antal boliger, som efter de nye aftaler skal opføres i Ørestad Syd, svarer i sig selv til en mindre dansk provinsby, som bliver opført over de næste par år", siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen fra By & Havn.

Rift om grundene

Baggrunden for de mange nye grundsalg er, at By & Havn i 2014 udskrev en masterplankonkurrence for en del af Ørestad Syd og fik justeret den oprindelige lokalplan.

Arkitektfirmaet Transform vandt konkurrencen, og siden er masterplan blevet til lokalplan. Grundsalgene er resultatet af en proces, hvor By & Havn har indhentet interessetilkendegivelser og udvalgt de projekter, der havde de største samlede kvaliteter, fortæller Jens Kramer Mikkelsen.

"Der har virkelig været rift om grundene i Ørestad Syd. Der har været flere købere til alle jordstykker, og med de dygtige samarbejdspartnere, vi nu har indgået aftaler med, sikrer vi både arkitektonisk variation og kvalitet i boligerne, ligesom vi har sørget for, at vores samarbejdspartnere har ambitionerne og soliditeten til at gennemføre og levere byggeri høj kvalitet, uanset om vinden på boligmarkedet vender", siger han.

De mange boliger vil blive opført i de kommende år, og de første projekter har byggestart allerede i år.

De 10 projekter
Et konsortium bestående af NREP og Arkitektgruppen har købt to byggefelter (1.1 og 1.5), hvor der opføres henholdsvis 49 rækkehuse og 54 lejligheder
PensionDanmark har købt byggefelt 1.2 og vil med KPC som totalentreprenør opføre 28 rækkehuse i 2-3 etager samt 67 lejligheder.
PFA Ejendomme har købt to byggefelter (1.3 og 1.4) og samarbejder med Agenda Property om udviklingen af 50 rækkehuse og 112 lejligheder.
AAB og NREP/Arkitektgruppen har købt byggefelt 3.1 og opfører henholdsvis 123 almene boliger i den nordlige del og 136 private boliger i den sydlige del. Hertil kommer en daginstitution på 1.800 kvadratmeter.
Fastighets AB Balder har købt byggefelterne 3.2 og 3.3 og opfører i alt 457 lejligheder samt en 1.800 kvadratmeter stor institution.
Obel-LFI Ejendomme har købt byggefelt 3.4 og opfører en etageejendom med 217 boliger
Fastighets AB Balder har købt byggefelt 17 og opfører her 244 lejligheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11