23948sdkhjf

Region finder 425 mio. kroner til supersygehus

Region Syddanmark har tilpasset budgettet til Ny Odense Universitetshospital. Projektet til 6,3 mia. kroner forventes fortsat at blive sendt i udbud til næste år
Det nye universitetshospital i Odense, Nyt OUH, er nu kommet et skridt nærmere byggestart.

Et stort flertal i regionsrådet i Region Syddanmark stemte mandag for et forslag, der indeholder tilpasninger i budgettet for 425 mio. kroner. Beløbet skal dække budgetoverskridelsen i projektforslaget fra totalrådgiveren Medic OUH.

Regionen understreger, at de nye tilpasninger på 425 mio. kroner, der blandt andet indeholder besparelser for 60 mio. kroner på kunst, netværkskabler og håndtering af højt grundvand, ikke kommer til at få betydning for grundtanken bag projektet.

"Vi har fundet løsninger, der ikke ændrer vores vision med Nyt OUH. Vi samler fortsat alle afdelingerne fra det nuværende universitetshospital og får skabt et moderne sygehus", siger Karsten Uno Petersen (S), formand for regionens innovationsudvalg.

Ud over deciderede besparelser for 60 mio. kroner finder Region Syddanmark de resterende midler gennem effektiviseringer og ved at overtage udgiftsposter, der tidligere var dækket af de 6,3 mia. kroner i kvalitetsfonden.

Regionen finansierer nu blandt andet den overordnede byggemodning fra indfaldsveje og frem til byggefelterne for de kommende bygninger og et besøgscenter uden for selve hospitalsbyggeriet.

"Turbulent forløb"

På trods af den uventede ekstraregning har regionen valgt at fortsætte samarbejdet med Medic OUH som totalrådgiver.

"Det er klart, at vi ikke har været tilfredse med forløbet, der har givet en del forhindringer. Men efter der er kommet en ny struktur i totalrådgiverfirmaet, har vi valgt at komme overens med de udfordringer, der har været i samarbejdet. De ligger også inde med en masse viden om byggeriet, som vi får stærkt brug for i den kommende tid, hvor vi skal have sendt opgaven i udbud, og det vil ikke være den rigtige løsning at starte forfra med en ny totalrådgiver", siger Karsten Uno Petersen (S).

Medic OUH fremsendte i juni et projektforslag, der var 1,3 mia. kroner dyrere, end der var budget til. Herefter gennemgik totalrådgiver, Region Syddanmark og bygherrerådgiver materialet igen og fandt frem til, at budgetoverskridelsen var noget mindre. Nemlig på de 425 mio. kroner der nu er fundet dækning for.

I september beklagede Brian Thyregod Andreasen, bestyrelsesformand for Medic OUH, forløbet overfor Licitationen - Byggeriets Dagblad.

"Vi har været igennem et turbulent forløb, der bestemt ikke har været tilfredsstillende. Vi kan nu se, at vi i første omgang som følge af det komprimerede tidsforløb har overvurderet budgetproblemet. Jeg kan godt forstå, at det giver skrammer på tilliden, og det beklager jeg. Derfor reorganiserer vi nu Medic OUH og strammer op, så vi kan få projektet tilbage på sporet sammen med bygherren", sagde han.

Brian Thyregaard Andreasen overtog hvervet som formand i bestyrelsen, efter den tidligere formand, Jørgen Hansen, trak sig med sygdom.

Færdigt i 2022

Region Syddanmark skal nu sammen med Medic OUH gøre projektet klar til udbud, der ifølge Karsten Uno Petersen ikke vil blive påvirket af budgetoverskridelserne.

Byggeopgaven vil blive åbnet for prækvalifikation til næste år, og planen er fortsat, at det nye universitetshospital skal stå klar i Odense i 2022.

Bygningerne inden for Hospitalsringen planlægges udbudt i en til tre totalentrepriser med tidlig inddragelse af entreprenørerne. Bygningerne udenfor ringen planlægges udbudt i stor- og fagentrepriser.

Konsortiet Medic OUH
KHR Arkitekter A/S
White Arkitekter A/S
White Arkitekter AB
Dall & Lindhardtsen A/S
WSP Sverige AB
EKJ Rådgivende Ingeniører A/S
Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniører A/S
Underrådgivere:
Schønherr A/S med Viatrafik
Lohfert & Lohfert A/S
Søren Jensen Rådgivende Ingeniører A/S
Balslev Rådgivende Ingeniører A/S
Læs mere om: OUH
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187