23948sdkhjf

Lufthavn bygger for en kvart milliard

Nu skal passagerer og flyselskaber have mere plads i Københavns Lufthavn.
Flere end 20 millioner mennesker passerer årligt igennem Terminal 3, og tallet vokser.

Derfor planlægger Københavns Lufthavn en markant ombygning og udbygning til samlet en kvart milliard kroner.

- Terminal 3 er det første og sidste indtryk, de fleste rejsende får af Københavns lufthavn - og det skal være et godt indtryk. I de senere år er lufthavnen vokset med en million passagerer om året, så nu er der brug for mere plads, siger teknisk direktør Christian Poulsen.

Det skal også være nemmere at komme frem og tilbage mellem terminalerne, og derfor er planen at udvide området mellem Terminal 2 og Terminal 3 med i alt 1.500 kvadratmeter fordelt på tre etager.

Tilbygningen mellem terminalerne er planlagt til at skulle opføres fra efteråret 2017 og skal være klar i sommeren 2018. Frem til da skal der først gennemføres to byggeprojekter på gulvet; nemlig udskiftning af det slidte granitgulv samt en ny udgang fra bagageudleveringen. Disse projekter sættes i gang nu.

Når den nye tilbygning er færdig i sommeren 2018, igangsættes yderligere et byggeprojekt, der skal skabe en genvej fra lufthavnens metrostation og direkte til Terminal 2.

- Stadigt flere tjekker ind hjemmefra og rejser blot med håndbagage. De skal kunne gå direkte fra metroen til sikkerhedskontrollen uden at skulle ned på det travle gulv i Terminal 3. Det samme gælder dem, der skal i Terminal 2. Derfor planlægger vi en genvej i form af en gangbro i 1. salshøjde fra metroen og hele vejen gennem Terminal 3. Vores beregninger viser, at flere end to millioner rejsende vil bruge den genvej, fortæller Christian Poulsen

Udbygningen af Terminal 3 er en del af den samlede udbygningsplan "Expanding CPH" for, hvordan lufthavnen kan vokse til 40 millioner passagerer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.193