23948sdkhjf

Boligforening jagter guld i Aarhus

Med Bascon som rådgiver går AAB efter en DGNB Guld-certificering på kommende alment boligbyggeri
Når boligforeningen AAB i Aarhus i efteråret 2017 indvier 38 nye almene familieboliger i Hjortshøj, nord for Aarhus, er der tale om et projekt med et særligt skarpt fokus på områder som indeklima, lavt energiforbrug og lav miljøbelastning i materialer og drift.

Med Bascon som strategisk bygherrerådgiver er AAB nemlig gået målrettet efter at opnå DGNB Guld-certificering på byggeriet, der er døbt Æblelunden. Ifølge AAB vil det gøre projektet til medlem af en ganske eksklusiv klub. Således har blot fem boligbyggerier i Danmark til dato opnået Guld-certificering.

I de nye huse er der også fokus på commisioning, som er et af de nye buzzwords i byggeriet. Det handler om god økonomi og samspil mellem de mange installationer, som moderne huse får flere og flere af.

"Alle disse komplicerede installationer skal spille perfekt sammen for at sikre optimal drift og minimalt energiforbrug. Commisioning sikrer, at varme, el, lys og ventilation spiller sammen på optimal vis i forhold til klimaet - både indendørs og generelt. Comissioning er stadig forholdsvis nyt, ligesom DGNB-standarden, men det er fremtiden at kunne tænke disse begreber ind i byggeriet allerede nu", skriver AAB Aarhus i en pressemeddelelse.

Byggeri på to etager

De nye boliger i Æblelunden vil være familiehuse i to etager. Elforsyningen er suppleret med solceller, og der foretages opvarmning af boliger og forvamning af brugsvand ved hjælp af varmepumpe.

Boligerne opføres i en nedlagt æbleplantage, som i forvejen rummer 46 boliger. Æblelunden er samtidig en del af en pakke på i alt 1.600 nye almene familieboliger til aarhusianerne, der skal opføres inden for de næste fire år.

Første spadestik blev taget af Aarhus Kommunes rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S), i august, og det er Torntoft & Mortensen, der opfører boligerne i totalentreprise. Ginnerup Arkitekter har tegnet projektet.

DGNB
For at opnå en DGNB-Certificering skal et byggeri eller byområde evalueres ud fra en række kriterier inden for de fem hovedområder i DGNB; miljømæssig kvalitet, økonomisk kvalitet, social kvalitet, teknisk kvalitet og proceskvalitet.
Kilde: Green Building Council
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14