23948sdkhjf

Odense har fået 500 ekstra parkeringspladser midt i centrum

Ny parkeringskælder under Thomas B. Thriges Gade og musik-, teater- og konferencehuset Odeon markerer en milepæl i byomdannelsesprojekt midt i Odense
Den 1. oktober åbnede den en nordlige parkeringskælder under Thomas B. Thriges Gade i Odense og dermed er en milepæl i Odenses store byomdannelsesprojekt "Fra Gade til By - Omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade" nået.

Gaden lukkede i juni 2014, og nu, godt to år senere, åbner den første del af p-kælderen.

"At en del af Thomas B. Thriges Gade-projektet nu kan tages i brug er jo fantastisk. Inden længe åbner Odeon også, og lige så stille begynder det samlede projekt at tage form. Det bliver en kæmpe gevinst for byen, og stor respekt for at tidsplanen for hele byomdannelsesprojektet holder", siger Odenses borgmester, Anker Boye (S) i en pressemeddelelse.

Byomdannelsesprojektet gennemføres i et partnerskab mellem Odense Kommune og Realdania.

"En moderne by som Odense har brug for gode parkeringsløsninger, der kan understøtte de mange forskellige behov og ønsker til bylivet. Den nye parkeringskælder har således to funktioner: Den skal sikre en god, tryg og nem parkering. Og den skal ved at sende bilerne under jorden, frigive plads i gadeplan til mennesker. Til boliger, til butikker, til en ny letbane, og til nye byrum med plads til liv og aktivitet", siger Realdanias filantropidirektør, Anne Skovbro, i en pressemeddelelse.

Tryg og lys

Under hele projektområdet opfører partnerskabet et sammenhængende underjordisk p-anlæg.

Når det samlede parkeringsanlæg står færdig, kan det rumme 1.000 biler. Den nordlige del af p-kælderen er både i én og to etager; under Thomas B. Thriges Gade er der parkering i én etage, mens der under Odeon er parkering i to etager.

Den sydlige del af p-anlægget bliver i to etager, og arbejdet går i gang i oktober. Det samlede p-anlæg forventes færdig i 2019.

Partnerskabet har fra start lagt stor vægt på, at parkeringsanlægget skal være lyst og venligt at færdes i. Langs hele p-anlægget løber et gult fortov, som gør det nemt at få adgang til byen. Når hele p-anlægget står færdig, vil det gule fortov blive belyst med dagslys fra gaden.

Farvel til anden p-kælder

Med åbningen af den nye p-kælder, lukker parkeringskælderen under området Fisketorvet samt de midlertidige p-pladser på Thomas B. Thriges Gade.

"Når p-kælderen i nord er åben, går vi i gang i syd. Som det første starter vi med at miljøsanere p-kælderen under Fisketorvet. Vi går også i gang med at opføre den tunnel, som skal forbinde det samlede p-anlæg. Selve byggeriet har indtil nu foregået i nord, men fra oktober i år rykker kraner og gravemaskiner for alvor ind på Fisketorvet, I. Vilhelm Werners Plads og Albani Torv", udtaler Peter Rothman Boas, der er projektleder ved Fra Gade til By.

Parkering i det nye parkeringsanlæg koster 12 kroner pr. time, og man betaler kun for den tid, man parkerer.

Prisen på parkering følger Odense Kommunes parkeringstakster. Bilens nummerplade bliver fotograferet, når den kører ind og ud af p-kælderen. På den måde ved systemet, hvilke biler der har været i p-kælderen, og hvor længe de har opholdt sig der.

brahe

Parkeringsanlægget
Den nordlige parkeringskælder er cirka 10.000 kvm med 500 p-pladser. Det samlede parkeringsanlæg bliver ca. 30.000 kvm med plads til 1.000 biler
Den nordlige p-kælder har tre op- og nedkørsler, og når det samlede p-anlæg står færdig, vil der være fem op- og nedkørsler
Adgang til p-kælderen sker fra vest via Skulkenborg, fra nord via Thomas B. Thriges Gade og fra øst via Hans Mules Gade
Parkeringstaksten følger Odense Kommunes takster og er derfor 12 kroner pr. time. Det er gratis at parkere mellem 18.00 og 09.00 på hverdage, lørdage efter kl. 14.00 og søndag hele dagen
Frihøjden på p-kælderen er 2,20 meter
Der er otte handikappladser i den nordlige p-kælder og 10 parkeringspladser til motorcykler
Der er også ladepladser til el-biler
Det private p-selskab Apcoa står for selve driften af p-kælderen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14