23948sdkhjf

Supermarked rykker ind i parkeringshus

Den kommende Netto-forretning ligger i tilknytning til Bispebjerg Hospital og skal tilpasses et fredet område
Der bliver masser af parkeringspladser, når Dansk Supermarked i løbet af 2017 åbner en ny Netto-butik i Bispebjerg-området i København.

For butikken på godt 1.000 kvm skal ligge i stueetagen på parkeringshuset på Bispebjerg Hospital.

Retten til at bygge en dagligvarebutik blev solgt til højest bydende, og salgssummen skal blandt andet finansiere genopførelsen af de 40 p-pladser, som butiksarealet dækker, et andet sted på hospitalsområdet, der i øjeblikket gennemgår en omfattende udbygning.

"Vi realiserer nu en af de allerførste idéer, vi har haft om at integrere hospitalet med byen og invitere byens borgere ind i den grønne oase, som Bispebjerg Hospital er. Vi er meget tilfredse med den store interesse som detailhandlen har vist", siger vicedirektør Claes Brylle Hallqvist fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital i en pressemeddelelse.

Tilpasset fredet område

Den nye Netto-forretning skal passe ind i et parkeringshus, der er tilpasset et fredet område. Derfor skal både Region Hovedstaden og Københavns Kommune godkende butikkens ydre udtryk, før butikken etableres, for at sikre, at facaderne har samme karakter som parkeringshusets facade.

Fra Netto ser man det som en naturlig forudsætning, at parterne bliver enige:

"Jeg er sikker på, at vi finder en god løsning sammen med hospitalet og kommunen. Det vigtigste for os har været den gode placering i nærområdet - en god måde at skilte på er i alle parters interesse", konstaterer udviklingschef Carsten Hadsbjerg fra Netto Danmark i en pressemeddelelse

Venter på grønt lys

Arbejdet med at etablere butikken begynder, når projektet er blevet behandlet af Københavns Kommune, formentlig i første kvartal af 2017, og skal overholde de almindelige arbejdstider for byggeri på hospitalet. Butikken forventes at åbne i løbet af 2017.

"Vi er klar til at give byggeriet fuld gas, når vi får grønt lys af kommunen. Vi glæder os nemlig til at kunne åbne en helt ny, flot Netto-butik. Den kommer til at føles lidt større end andre i Københavns-området", siger Carsten Hadsbjerg.

Parkeringshuset er en del af Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg, som opføres på Bispebjerg Hospitals område frem til 2025.

Projektet skal blandt andet skabe større integration med den omgivende by.

brahe

Parkeringshuset
Cirka 1.000 kvm. af den nederste etage i parkeringshuset på Bispebjerg Hospital er blevet solgt til Dansk Supermarked til etablering af en detailbutik.
Netto-butikken vil ligge ud mod Tuborgvej og Charlotte Muncks Vej med indgang fra Tuborgvej og med vareleverancer via Vestre Længdevej, som skal koordineres med hospitalets leverancer.
Området svarer til 40 parkeringspladser, som vil blive genetableret andre steder på hospitalsområdet.
Parkeringshuset er en del af Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg, som opføres på Bispebjerg Hospitals område frem til 2025. Projektet skal blandt andet skabe større integration med den omgivende by.

Kilde: Bispebjerg Hospital
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.299