23948sdkhjf

Tre tegnestuer nomineret til pris

ONV Arkitekter, Vandkunsten og Falko Arkitekter er med i opløbet om arkitekturprisen Danish Wood Award og førstepræmien på 100.000 kroner
ONV Arkitekter, Vandkunsten og Falko Arkitekter er nomineret til den prestigefulde arkitekturpris Danish wood Award, der bliver overrakt 17. november.

Med valget af de tre virksomheder bliver Danish Wood Award 2016 en dyst på bæredygtighed, form og funktion.

ONV Arkitekter er nomineret for deres sociale indignation. Tegnestuen har udviklet en modulløsning til socialt boligbyggeri, ifølge juryen af høj arkitektonisk kvalitet, der giver velfungerende og smukke lejligheder, der ikke koster en formue - blandt andet ved at bruge træelementer beklædt med alt lige fra gran til skifer, teglklinker og aluminiumsplader.

"ONV eksperimenterer med stoflighed og materialitet i alle byggerier, herunder smukke løsninger i træ, og tegnestuen nomineres for sin stædige jagt på at give de dårligst stillede bæredygtigt byggeri og kvalitet til en billig pris. Samtidig har de vist, at træ er et bæredygtigt byggemateriale, der er uhyre konkurrencedygtigt" siger Mikael Koch, der er formand for priskomiteen og direktør i Træinformation, der står bag prisuddelingen.

Bæredygtige boksmoduler

Priskomiteen nominerer også Vandkunsten for projekter som Danmarksgrunden i Rødovre, hvor almene boliger er udført som boksmoduler i træ beklædt med skifer og træ. Tegnestuen forsker også i træets patinering og er på vej med nye løsninger, hvor de arbejder med limtræ i dæk og tag og beklæder facaderne med ubehandlet gran.

"Tegnestuen er fremsynet i sit arbejde med træet som en væsentlig bidragyder til mere bæredygtigt byggeri i høj arkitektonisk kvalitet", siger Mikael Koch.

Endelig er Falko Arkitekter v/ Tage Lyneborg, Høgni T. Hansen og Carl Th. Lyneborg nomineret for deres tilbygning til Falkonergårdens Gymnasium. En meget fin tilbygning med stor føling for indpasning til de eksisterende bygninger.

Bygningen fremtræder nærmest som et fint skrin i træ, hvor alle overflader både udvendigt og indvendigt er udført i træ på en særdeles raffineret måde.

"Falko nomineres for deres klassiske, omhyggelige tilgang til arkitektur og sin sans for at bruges træets æstetik til at opnå sine arkitektoniske mål", forklarer Mikael Koch.

Træbranchens arkitekturpris bliver uddelt hvert andet år og er en af Danmarks ældste og arkitekturpriser.

Prisen er på 100.000 kr. og hædrer en tegnestue, der har udvist store kunstneriske kvalifikationer, teknisk dygtighed og overbevisende anvendelse af træ.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.265