23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Udlicitering løser ikke alle problemer

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Kommunerne kan spare rigtigt mange penge ved at udlicitere flere af opgaverne på det tekniske område - for eksempel græsslåning og snerydning. Det har mange kommuner allerede forstået, og udliciteringen er da også stigende, fremgår det af en analyse fra Dansk Byggeri.

Men der er en alarmerende stor forskel på, hvor meget de enkelte kommuner udliciterer. Mens Holstebro således udliciterer stort set alle teknisk opgaver, så udliciterer Hvidovre Kommune for eksempel kun otte procent.

Desværre afspejler den store forskel sig ikke særlig meget i kommuneskatten, som i Holstebro er 25,3 procent og i Hvidovre er 25,9 procent. Man må derfor håbe, at Holstebro Kommune bruger alle de penge, der spares på udlicitering, til at løse andre opgaver til gavn for borgerne.

Dansk Byggeri peger i analysen på, at landets kommuner samlet set kan spare 550 mio. kroner om året, hvis de sender alle deres egnede vej- og parkopgaver i udbud. Det er rigtigt mange penge, som kommunerne enten kan bruge til andre formål eller lette skatten for borgerne.

Det er dog vigtigt at understrege, at udlicitering for eksempel af tekniske opgaver ikke i sig selv medfører besparelser. Udlicitering er andet og mere end blot et politisk mantra. Det afgørende er, at kommunerne formår at udlicitere netop de opgaver, som det kan betale sig at udlicitere.

Hverken flere eller færre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094