23948sdkhjf

Stor sydjysk ordre giver behov for maskiner

Entreprenør Søren Knudsen fra Herning har fået en stor ordre for sydjysk forsyningsselskab og har købt 10 nye maskiner hjem til opgaven
Entreprenørfirmaet Søren Knudsen har længe arbejdet på at få fodfæste i den sydjyske region. Nu er gennembruddet kommet. Entreprenørfirmaet fra Gjellerup ved Herning har landet en stor ordre for et sydjysk forsyningsselskab. Opgaven strækker sig over to-tre år og går ud på at grave elkabler ned.

"Vi får en mere økonomisk, sikker opstart i Sydjylland, nu hvor vi har fået kontrakten. Vi er så småt ved at være på plads geografisk i regionen, og så kan vi udvide forretningen derfra. Vi går efter at få fat på flere kunder i regionen," siger direktør Anton Hornshøj fra Entreprenør Søren Knudsen A/S.

Entreprenørfirmaet har etableret pladser i områderne Varde og Haderslev og har i forbindelse med den nye kontrakt ansat 12-14 nye medarbejdere. Ifølge kontrakten skal Søren Knudsen stille 26 mand til rådighed.

"Vi mangler folk både her i området og i Sydjylland, og det må gerne være maskinførere, der er vant til at arbejde med minigravemaskiner," opfordrer Anton Hornshøj.

Hovedparten af Søren Knudsens arbejdsopgaver er kabel- og ledningsarbejde, og kunden er ofte et forsyningsselskab. Foruden hovedkontoret i Gjellerup har firmaet også afdeling i Holstebro. I alt beskæftiger entreprenøren ca. 100 medarbejdere.

Brug for stærkere maskiner

Med den sydjyske satsning fulgte også en større investering i nye maskiner.

"Lige pludselig havde vi brug for 10 nye maskiner, og det skulle bare gå stærkt med leveringen," siger Anton Hornshøj, der finder de små gravemaskiner ideelle til kabel- og ledningsarbejde.

Indkøbet blev gjort hos Maskinhuset A/S i Horsens, hvor firmaet Søren Knudsen i øvrigt har været fast kunde i 25 år. Denne gang gjaldt det 10 nye Terex minigravere: syv modeller fra den nye XL-serie TC 22-2 samt tre modeller nummeret større TC 25. Sidstnævnte gravemaskiner er leveret med Tiltman powertilt og hydraulisk hurtigskift.

"Hvor vi tidligere har kørt med gravemaskiner typisk op til et par tons, er vi nu gået lidt op i størrelse, fordi de nye opgaver kræver flere hestekræfter. Maskinerne skal kunne grave dybere og kunne grave med en længere rækkevidde," pointerer Anton Hornshøj.

Maskinerne er leveret, og de otte maskiner er allerede sendt videre på den sydjyske mission. De to sidste i pakken fik lige en dag ekstra i Gjellerup til ære for fotografen.

Brugte ind i handlen

I handlen indgik tre brugte Terex-maskiner.

"Gennem de sidste to-tre år har vi stille og roligt udvidet vores maskinpark, sådan at vi i dag har omkring 60 Terex-maskiner. Vi holder os til et mærke. På den måde letter det vores arbejde med hensyn til service, reservedele og tryghed," forklarer værkstedsleder Gert Mouridsen.

Den enkelte minigraver bliver som regel udskiftet med en ny, når den har kørt 3500-4500 timer, men Gert Mouridsen kan konstatere, at de sidste brugte maskiner, firmaet har solgt, har kørt et højere antal timer.

"Vi har haft perioder med meget travlhed, men også stille periode ind imellem, så af ren forsigtighed har vi ladet de enkelte maskiner kører nogle flere timer, end vi plejer. Men lige nu går vi den anden vej og styrker vores maskinpark - en specialist som os må aldrig gå ned på udstyret," siger Anton Hornshøj.

Sigh
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109