23948sdkhjf

Små og mellemstore trækker væksten hos entreprenører

Blandt bygningsentreprenørerne har små og mellemstore virksomheder den højeste indtjening pr. ansat, viser en analyse fra Deloitte
Det går generelt fremad for de danske byggeentreprenører i øjeblikket, og forrest i feltet ligger virksomheder med 11-25 ansatte, tæt forfulgt af virksomheder med fem - 10 ansatte.

Det viser en analyse af bygge- og anlægsbranchen, som Deloitte og Dansk Byggeri har udarbejdet.

Den gennemsnitlige indtjening pr. ansat blandt bygningsentreprenører er steget med over 25 procent i 2015 og ligger nu på over 100.000 kroner. Ligesom tidligere år er det dog de små og mellemstore virksomheder (smv’erne), der trækker gennemsnittet op.

Byggeentreprenører i grupperne 11-25 ansatte og fem -10 ansatte har således et primært resultat pr. ansat på cirka 110.000 kroner. Virksomheder med over 100 ansatte henter omkring 90.000 kroner pr. ansat, mens kategorien 51-100 ansatte tjener 75.000 pr. medarbejder.

Ifølge Thomas Frommelt, partner i Deloitte, er det lidt usædvanligt, at det er smv’erne, der rangerer højest på indtjening pr. ansat i en branche. Han vurderer, at det skyldes, at de store virksomheder tager flere risikofyldte opgaver.

"De små og mellemstore har de projekter, som er lettest at styre. Store byggeentreprenører tager større og mere komplicerede opgaver, hvor der er flere ting, der kan gå galt", siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Indtjening pr. ansat
Indtjeningen pr. ansat hos byggeentreprenørerne er steget fra cirka 60.000 kroner i 2013 til mere end 100.000 kroner i 2015.
Kilde: Deloitte


En branche i fremgang

I analysen af bygge- og anlægsbranchen har Deloitte gennemgået regnskabstal fra i alt 3.388 udførende byggevirksomheder, det vil sige tømrere, murere, malere og entreprenører.

Den overordnede konklusion er, at branchen er i fremgang. Det gennemsnitlige resultat pr. medarbejder er således steget ni procent, mens overskudsgraden for første gang i flere år har sneget sig over fem procent.

"Over en bred kam oplever vi en bygge- og anlægsbranche, der er inde i en positiv udvikling. Flere virksomheder har overskud, og flere har det over en længere periode. Samtidig er færre virksomheder i fare for at gå konkurs. Forbedringerne er især skabt af en øget efterspørgsel efter nybyggeri fra både privatpersoner og virksomheder", siger Thomas Frommelt i en pressemeddelelse.

I 2013-udgaven af analysen var 15 procent af branchens virksomheder i forhøjet risiko for konkurs. I 2014 var andelen nede på 12 procent, og i 2015 er andelen faldet yderligere til seks procent.

Læs også : Fremgang hos de små vækstfirmaer i byggeriet
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093