23948sdkhjf

Entreprenør vil bygge nyt højlager i Køge

5E Byg vil udvikle nyt 30.000 kvm byggeri, men mangler fortsat en investor
Entreprenørselskabet 5E Byg A/S fra Odense gør nu klar til at opføre et nyt højlager på 30.000 kvm på en projektgrund i Skandinavisk Transport Center (STC) i Køge, som entreprenøren købte for nogle år siden.

Den eneste hurdle er dog, at 5E Byg endnu ikke har en køber til højlageret, der skal ligge på en 60.000 kvm stor grund direkte til motorvejen til København og tæt på den kommende Køge Station Nord.

"Vi har fået flere tilbud på at sælge grunden, men vi er entreprenører og projektudviklere, og vi vil hellere selv udvikle grunden. Selvfølgelig i samarbejde med en investor eller en logistikvirksomhed", siger adm. direktør Per Jørgensen fra 5E-Byg.

Kraftigt udbygget område

Området er i forvejen under kraftig udbygning, og senest har medicinalvirksomheden Nomeco besluttet at opføre et 30 meter højt lagerhotel på 25.000 kvm, der fra Køge skal dække hele Norden med lægemidler. Et lager som den tyske entreprenørvirksomhed Max Bögl i sidste uge blev valgt til at bygge .

"Det er ikke uden grund, at en række logistikvirksomheder har placeret sig i STC. Køge er central for trafikken ind og ud af København og mellem kontinentet og Norden. Motorvejen er udvidet til fire spor, den faste forbindelse til Tyskland rykker tættere på, og højhastighedstog kommer allerede om to år. Det er den mulighed, vi har i spil", understreger Per Jørgensen.

Logistikcentret har en samlet projektværdi på 200 mio. kroner og kan være klar til indflytning i 2017/2018 afhængig af de konkrete ønsker fra virksomheden. Der kan opføres 30.000 kvm højlager i en højde på 30 meter. Det betyder plads til op mod 50.000 paller med varer.

Bygget flere højlagre

5E-Byg har i de senere år specialiseret sig i byggeri af højlagre og har blandt andet leveret et højlager til medicinalvirksomheden Lundbeck med særlige specifikationer med hensyn til temperatur, hygiejne og sikkerhed der er gældende for medicoindustrien; 15.500 kvm højlager til Netto i Køge og 10.000 kvm tørgodsterminal til transportvirksomheden DSV foruden udenomsarealer til trailerparkering og tilkørsel.

Entreprenørvirksomheden oplyser ikke omsætning, men bruttofortjenesten steg i 2015 fra 40,9 til 56,6 mio. kroner, mens resultatet før skat endte på 38 mio. kroner mod 26,2 mio. kroner i 2014.

Kartelundersøgelse afsluttet
I april 2016 rykkede Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ud i en razzia mod flere fynske byggevirksomheder. Heriblandt 5E Byg, der vandt projektet med Fyns hidtil største boligrenoveringsopgave - Korsløkken på Nyborgvej i Odense - også kaldet kilometerhusene.
Ifølge 5E Byg har netop dette projekt været omdrejningspunktet for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens razzia; men informationerne er sparsomme. Blot kan det konstateres at flere af de partnere, 5E Byg har på projektet, også har haft besøg af styrelsen.
Ifølge en pressemeddelelse fra 5E Byg udsendt kort før redaktionens deadline i går har 5E Byg og underentreprenørerne alle modtaget besked om, at undersøgelsen er afsluttet, uden der laves en sag ud af det.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188