23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Kloakopgaver flyder til både små og store

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Også i kloakbranchen er der kamp om unge, kompetente mennesker. Og ikke nok med det. Branchen slås også med, at der er færre og færre, som vælger at blive autoriserede kloakmestre.

Samtidig bliver der færre mindre og flere større virksomheder med kloakker som speciale. Den udvikling har stået på i flere år og vil formentlig fortsætte.

Før i tiden var der mange mindre entreprenørfirmaer, ja sågar landmænd, som løste mindre kloakopgaver og fik en autoriseret kloakmester til at "skrive på papirerne". Det er der ikke meget af mere - og godt det samme.

Det er straks værre for de autoriserede kloakmestre, som driver en mindre virksomhed med fokus på kloakopgaver. De har svært ved at stå distancen i forhold til konkurrencen med de store virksomheder i branchen. Også den udvikling har stået på i nogle år. De lokale kloakmestre er mere eller mindre afløst af de regionale, lidt større virksomheder, som har tilstrækkeligt med opgaver og penge til at investere i avanceret grej og udstyr. Og som derfor kan byde på de store opgaver.

Men der er brug både for de store og de små virksomheder. Dels så branchen også fremover kan tilbyde bygherrerne konkurrencedygtige priser og dels for at fastholde kloakmestrenes lokale tilknytning.

Og der er heldigvis masser af opgaver at tage fat på både for de små og de store kloakvirksomheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125