23948sdkhjf

STM Vinduer satser på øget eksport

England er i fokus for den langelandske fabrik efter et år med vækst uden et tilfredsstillende overskud
Det er et skridt frem og to tilbage i STM Vinduer A/S’ seneste regnskab.

Virksomheden har det seneste år realiseret en vækst i det samlede salg, til gengæld ligger driftsresultatet før finansielle poster under sidste års niveau.

I 2014/2015 landede driftsresultatet på 6,7 mio. kroner, mens det netop afsluttede regnskabsår for 2015/2016 slutter med et driftsresultat på 4,3 mio. kroner

"Vi er glade for, at vi har kunnet udbygge markedspositionen og kunne fastholde et højt aktivitetsniveau på fabrikken i Rudkøbing, men resultatet er ikke tilfredsstillende", siger direktør Finn Methmann i en pressemeddelelse.

Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad fremhæver han investeringer og et konkurrencepræget marked som årsagen.

"Vi har selvfølgelig investeret både i organisationen og i markedet, og så må vi også erkende, at markedet er lidt svært. Det er meget konkurrencebetonet. Indtjeningen er faldet lidt", siger han og fortsætter:

"Det er de ting, der gør, at vi resultatmæssigt ikke er landet, hvor vi havde regnet med".

Virksomheden havde regnet med et resultat på niveau med 2014/2015, fortæller han. Til gengæld forventer de et "betydeligt bedre resultat" i 2016/2017.

Tror på forbedringer

Trods det britiske farvel til EU og den ringere værdi af pundet har virksomheden ikke mindst positive forventninger til det britiske marked.

STM Vinduer A/S har afsat produkter hertil siden 2007 og oplever en stigende interesse.

"Vi tror på markedet i Storbritannien og har intensiveret salgsindsatsen i Storbritannien ved at ansætte en englænder med et betydeligt netværk i branchen til at løfte denne opgave", lyder det i pressemeddelelsen.

Efterspørgslen i Danmark efter vinduer og døre til nybyggeri og renovering ser ud til igen at vokse.

En forstærket indsats på områderne salg, logistik og service i det forgangne år, har været med til at forankre et godt samarbejde med tømmerhandlere og professionelle i hele landet. Forventningerne er derfor netop en betydelig forbedring af resultatet i det kommende regnskabsår, lyder det.

"Og vi vil fortsat fokusere på fleksible, kundetilpassede kvalitetsløsninger både i ind- og udland", siger Finn Methmann.

STM Vinduer A/S
Mio. kroner 2014/2015 2015/2016
Bruttofortjeneste 50,2 52,3
Driftsresultat 6,7 4,3
Resultat før skat 6,2 3,8
Årets resultat 4,7 2,9
Egenkapital 15,5 18,4
Antal ansatte 95 101

Regnskabet er afsluttet den 30. juni 2016
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11