23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Konkurrence-evnen er under hårdt pres

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Installationsbranchen er i stigende grad presset af udenlandske teknikentreprenører. Det er sket i takt med, at offentlige myndigheder i højere grad inviterer udenlandske teknikentreprenører til at byde på opgaverne herhjemme i konkurrence med danske teknikentreprenører.

Konkurrencen er nu så hård, at Tekniq råber vagt i gevær. Dels fordi de hjemlige teknikentreprenører i forvejen har svært ved at tjene penge og fordi de udenlandske virksomheders indtog på det danske marked vil smitte af på normer og regelsæt i branchen.

Selvom branchen ikke som sådan frygter konkurrence og er klar til at tage konkurrencen op - nogle både herhjemme og i udlandet - så skal de offentlige udbydere og deres rådgivere lige tænke det rigtig godt igennem før de entrerer med en udenlandsk teknikentreprenør.

Ikke fordi de udenlandske virksomheder ikke kan levere kvalitet. Det kan de naturligvis. Det er derimod tvivlsomt om de kan levere kvalitet på et hårdt presset marked, hvor der stort set udelukkende konkurreres på prisen.

Man kan få den tanke, at når de udenlandske teknikentreprenører kan tilbyde at løse opgaverne billigere end de danske, så er det fordi de betaler lavere løn og tilbyde ringere arbejdsvilkår til medarbejderne.

Det kan da ikke være sådan de offentlige udbydere og politikerne ønsker det danske arbejdsmarked skruet sammen!
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14