23948sdkhjf

Projekt fandt byggejob til 13 ufaglærte

En ny rapport fra Hovedstadens Rekrutteringsservice peger på, at det kan lykkes at opkvalificere ufaglærte ledige, så de kommer i job i bygge- og anlægsbranchen
I torsdagsavisen kunne Licitationen - Byggeriet Dagblad fortælle, at Netværksforeningen Byg til Vækst på Fyn har succes med at få ufaglærte unge i arbejde på byggeprojekter i fynske kommuner gennem et snuseforløb.

Det samme er tilfældet i et lignende projekt i hovedstadsområdet, hvor 13 unge fandt arbejde i bygge- og anlægsbranchen efter et opkvalificeringsforløb.

Projektet er blevet til i et samarbejde mellem 19 hovedstadskommuner gennem Hovedstadens Rekrutteringsservice, Dansk Byggeri og 3F. Projektets formål er at udvikle en model for opkvalificering til virksomhedernes behov i bygge- og anlægsbranchen, som er kendt for at have store udfordringer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

13 blev tilbudt job

På baggrund af viden om virksomhedernes kompetencebehov indkøber kommunerne ét fælles AMU-kursus for ledige og laver en håndholdt 1:1-matchning af kursisterne med virksomheder efter kurset. I foråret 2016 gav flere entreprenørvirksomheder udtryk for, at de mangler folk til blandt andet betjening af mindre gravemaskiner på byggepladserne. Derfor indkøbte Hovedstadens Rekrutteringsservice et forløb i maskinføring på Roskilde Tekniske Skole.

De 13 deltagende kursister blev derefter udvalgt blandt relevante og motiverede ledige i hovedstadskommunerne i samarbejde med blandt andet 3F’s a-kasse. Inden kursusopstart i maj blev flere kandidater inviteret til samtale hos en af entreprenørvirksomhederne.

Hvis der var gensidig interesse, kom den ledige i en-uges snusepraktik i virksomheden for at afdække, om det var et godt match. Efter kurset blev alle 13 tilbudt ordinært job, og to måneder efter kurset var 12 af dem fortsat i arbejde.

Nyt forløb i gang

En af firmaerne var byggevirksomheden NCC.

"Vi er rigtig glade for den gode service som Hovedstadens rekrutteringsservice tilbyder os. Da vi efterspurgte medarbejdere med specifikke kompetencer, som var svære at finde, uddannede de tre ledige til vores behov", siger Louise Sjøntoft, HR-udviklingsdirektør i NCC, i en pressemeddelelse.

Modellen har dermed vist sig at virke, mener Hovedstadens Rekrutteringsservice, der fortsætter med at opkvalificere til virksomhedernes behov. Lige nu er et nyt kursus i gang på erhvervsskolen Next i Glostrup. Her bliver et hold over otte uger uddannet i kloakrørlægning, som er en meget efterspurgt kompetence i bygge- og anlægsbranchen.

Ufaglærte i arbejde
19 hovedstadskommuner er i regi af Hovedstadens Rekrutteringsservice gået sammen med Dansk Byggeri og 3F om at udvikle en model for opkvalificering til virksomhedernes behov.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141