23948sdkhjf

Mere vild natur på Aarhus-kirkegård

Aarhus er klar med plan om en 30-årig vision for Nordre Kirkegård, der skal inddrage skov og natur som en del af byen
Aarhus Kommune er klar med planen for, hvordan en del af Nordre Kirkegård over de kommende 30 år skal gennemgå en forvandling med den mere vilde natur som omdrejningspunkt.

Der er i de seneste år kommet mere fokus på naturen og grønne ånde-huller, og det afspejler sig også i, hvad aarhusianerne forventer af kirkegårdene som offentligt rum.

Aarhus Kommune udvider derfor sit tilbud af gravstedsformer til også at inkludere en mere naturnær skovkirkegård.

Varieret natur

Det er blandt andet buske og vilde blomster, der skal tilføre mere varieret natur til Nordre Kirkegård. De naturlige elementer vil både blive brugt til at skabe åbne opholdsrum og pladser til mere private gravsteder.

"Vi håber, at den nye skovkirkegård bliver et sted, hvor aarhusianerne stopper op for at nyde roen og naturen i en upoleret udgave. Jeg glæder mig til at se kirkegården udvikle sig i de næste mange år og opleve, hvordan den vilde natur bliver en del af byen," siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.

Følsomt emne

Det er for mange et følsomt emne at ændre på en kirkegårds udseende. Derfor har planlæggerne hos kommunen har søgt input og inspiration hos gravstedsejere, bedemænd, trossamfund, naboer og andre interesserede aarhusianere.

Det har resulteret i mange tanker og ideer, som har været med til at kvalificere planen og styrke den på områder, hvor der var behov for justeringer.

"Det har været en spændende proces, hvor vi har haft en rigtig god dialog med de mange brugere af kirkegården. Vi har blandt andet justeret stisystemet på baggrund af en henvendelse, så stierne også kan imødekomme en begravelse, hvor de pårørende ønsker en mere privat atmosfære. Sådanne læringer kan vi kun få ved at spørge brugerne af kirkegården," siger Allan Krarup Rask, projektleder i Center for Byens Anvendelse.

Det første spadestik til skovkirkegården bliver taget i begyndelsen af november. På www.aarhus.dk/skovkirkegård kan man læse mere om projektet og dets tidsplan.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234