23948sdkhjf

3XN designer udsigt til to sider

Danske arkitektvirksomheders succes i udlandet fortsætter. Arkitektvirksomheden 3XN står i spidsen for 73 nye luksusboliger i den ældste del af Wien
I denne måned tages første spadestik til 73 nye luksusboliger i den ældste del af Wien

Den syv etager høje og 16.000 kvm store bygning i Wiens historiske kerne er tegnet af danske 3XN og får en let bølgende facade i varme nuancer af anodiseret aluminium, der brydes af vandrette bånd, altaner og loggiaer, som er buegange båret af søjler eller piller.

Designet skaber en illusion af bevægelse samtidig med, at bygningen bliver et modpunkt til de klassiske, historiske bygninger i Wiens bybillede.

"Byens arkitektur fremkalder en særlig stemning; overdådig med sin egen raffinerede charme," siger Jan Ammundsen, seniorpartner hos 3XN.

"Vi har designet en ny bygning med detaljer og materialer, som vi tror, vil bidrage til den særlige atmosfære. Mange historiske bygninger i Wien er kendetegnet ved ornamentale krummelurer. Vi valgte en moderne tilgang, poleret og funktionel på samme tid", siger han.

Boligerne bliver fra 50 til 240 kvm, herunder fire penthouselejligheder og flere toetagers-lejligheder.

Med concierge-service og portier får byggeriet tilsat lidt New York-stemning, håber de danske arkitekter.

Moderne og historisk

Beboere og gæster kan slappe af i gårdhaven, hvor der findes et mindre springvand og en "levende" grøn væg.

Alle lejligheder har enten balkon eller loggia, og de øverste lejligheder har privat tagterrasse. Bygningens karakteristiske form giver 75 procent af lejlighederne udsigt til to sider.

3XN genbruger facadens farvepalet og grundidé i indretningen. Metal, træ og sort finish pryder den åbne trappe, og i alle offentlige rum er gulve i natursten og paneler i egetræ.

Projektet er udviklet af JP Immobilien i samarbejde med Malek Herbst Architekten. Huset står færdigt i september 2018.
Læs mere om: 3XN
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143