23948sdkhjf

Ny energipark til 16 mio. kroner på vej

Projektforslag om ny klimarobust park ved supersygehuset Gødstrup er udarbejdet, så det kan sikre bygningsklasse 2020
Ambitionsniveauet for at opnå en robust og langtidsholdbar løsning i en planlagt såkaldt energipark tæt ved det kommende supersygehus DNV-Gødstrup er højt.

Bæredygtighed og tanker om klimasikring og trivsel er baggrunden for projektforslaget om etablering af energiparken, hvor 6.340 kvm solceller efter planen vil give en årlig el-produktion til det kommende hospital på 954.000 kwh.

Det svarer til en årlig gevinst på godt 1.5 mio. kroner.

Projektforslaget er udarbejdet, så det kan sikre Bygningsklasse 2020. Og for at det kan blive en realitet kræves netop en egenproduktion af el.

Købet nært forestående

Regionsrådet i Region Midtjylland godkendte onsdag på sit møde et projektforslag for energiparken med et samlet budget på knap 16 mio. kroner.

Grunden, hvor energiparken skal opføres, ejes af Vejdirektoratet. Hospitalsenheden Vest har endnu ikke truffet aftale om køb af grunden, men der foreligger en forhåndsgodkendelse, så købet vil sandsynligvis ske i den nærmeste fremtid. Lokalplanen for området er allerede godkendt af Herning Kommune, og der er foretaget arkæologiske undersøgelser på grunden.

Over 6.000 solceller

De 6.340 kvm solceller skal placeres i lige rækker med en maksimal højde på 2,5 meter, som lokalplanforslaget for området kræver.

Derudover afgrænses energiparken af et levende hegn, der skal sikre en god udsigt for omgivelserne.

Energiparken forventes at stå klar sommeren 2017, skriver DNV på sin hjemmeside.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11