23948sdkhjf

Canada vil lære af Carlsberg

En større delegation af canadiske arkitekter finder inspiration til nyt byliv i Carlsberg Byen, der med i alt 25 nye byrum og historiske haver bliver en af Københavns grønne oaser
En canadisk delegation af arkitekter besøgte onsdag Carlsberg Byen for at høre, hvordan man forvandler en industrigrund og gør den til en del af storbyen.

Arkitekterne var især interesseret i at høre, hvordan Carlsberg Byen bruger arkitektur og byplanlægning til at skabe byliv. Besøget var arrangeret af det danske generalkonsulat i Toronto.

Det internationale arkitektmagasin Metropolis Magazine kårede i deres septembernummer København til verdens bedste by at bo i.

Med førstepladsen som ’the World’s Most Liveable City 2016’ fortrængte København sidste års nummer ét, nemlig Canadas største by Toronto.

Arkitekterne fra netop Toronto og andre store byer i Canada besøgte Carlsberg Byen for at se, hvordan man arbejder med at gøre det tidligere - og ikoniske, men også lukkede - industriareal til et levende og mangfoldigt bykvarter i København.

"Carlsberg Byens opskrift på at skabe en levende by er, at vi blander boliger, erhvervslokaler, butikker og undervisnings- og kulturinstitutioner fra dag ét. Samtidig bygger vi nyt med respekt for de mange bevaringsværdige og fredede bygninger i området, hvilket afspejler sig i de nye bygninger, vi har på vej, og som er præget af mursten og smukke forbandt", sagde adm. direktør i Carlsberg Byen P/S, Jens Nyhus, der var vært for den canadiske delegation.

25 nye byrum

De canadiske gæster hørte blandt andet om, hvordan Carlsberg Byen skaber helhedsløsninger, der understøtter bylivet i og mellem bygningerne. Carlsberg Byen får i alt 25 nye byrum og historiske haver, og de to første pladser er netop indviet.

"De første nye beboere er netop flyttet ind i Humlehuset, og ved foden af deres lejligheder har de Humletorvet og Tapperitorvet, og det liv som de 10.000 studerende på Professionshøjskolen UCC og de nye butikker skaber", siger Jens Nyhus.

Inden for få hundrede meter kan de nyde den 168 år gamle J.C. Jacobsens Have.

"Og de kan hurtigt komme til og fra Carlsberg Byen på en supercykelsti eller med S-tog fra den nye Carlsberg Station", tilføjer han.

En stor stjerne i udlandet

Besøget understreger endnu engang, at dansk arkitektur fortsat har en stor stjerne i udlandet.

Arkitekternes besøg i København var et led i at styrke Danmarks position yderligere.

"Arkitekterne er meget begejstrede for København og Carlsberg Byen. Vi har været med til at organisere disse ture i knap syv år på grund af interessen for de danske erfaringer. Det er erfarne arkitekter, der har arbejdet på mange forskellige store og små projekter. De kommer for at lære og blive inspireret af, hvordan arkitektur og byplanlægning bliver håndteret. De interesserer sig særligt for, hvordan vi tilgår kombinationen af grønt byggeri og levende byrum for at skabe bæredygtige og ’liveable’ områder, og ser Carlsberg Byens tilgang som et inspirerende bud", siger Krista Friis, som er Deputy Head of Trade på det danske generalkonsulat i Toronto, i en pressemeddelelse i forbindelse med besøget.

25 byrum i Carlsberg Byen
I løbet af de næste otte til ti år bliver den historiske bryggerigrund – centralt placeret mellem Vesterbro, Valby og Frederiksberg – forvandlet til et nyt kvarter i København, hvor moderne arkitektur spiller sammen med områdets mange bevaringsværdige og fredede bygninger.
25 byrum skaber rammen om et byliv, hvor der efter planen både er liv inde i bygningerne og mellem bygningerne, ligesom et miks af boliger, butikker, caféer, kontorer samt uddannelses- og kulturinstitutioner er med til at skabe et mangfoldigt bykvarter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141