23948sdkhjf

Motortrafikveje får højere hastighed

Nu bliver det snart muligt at køre 100 km/t på flere motortrafikveje efter ændring af færdselsloven
Vejdirektoratet er godt i gang med at opgradere en række motortrafikvejsstrækninger fra 90 til 100 km/t. Det sker som følge af en ændring af færdselsloven, som Folketinget vedtog den 3. maj i år.

Bilisterne har allerede fået glæde af opgraderingen på strækningen fra Holbæk til Vig i Odsherred, hvor det i sommeren blev tilladt at køre 100 km/t.

I øjeblikket arbejdes på også at opgradere de jyske strækninger Bredsten-Vandel, Sdr. Borup-Assentoft, Løgten-Bale, Bale-Ugelbølle og dele af Næstved Nordlig omfartsvej.

Opgraderingerne indebærer blandt andet, at der etableres nye midterautoværn for at øge sikkerheden, når hastigheden sættes op.

"Jeg er glad for, at opgraderingerne er i gang, så bilisterne får lov til at sætte hastigheden op på udvalgte veje rundt omkring i landet. Ved at øge hastigheden på de motortrafikveje, som er egnet til hurtigere kørsel, gøres det nemmere at komme fra A til B. Det hjælper på mobiliteten i samfundet og er til glæde for bilisterne", siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt i en pressemeddelelse.

Strækningerne, hvor det bliver muligt at køre 100 km/t fremfor de nuværende 90 km/t, åbnes i takt med at opgraderingerne færdiggøres i tiden frem til og med 2017.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156