23948sdkhjf

Eksportvirksomheder sender appel om ny transportkorridor

Stigende problemer for Den Jyske Transportkorridor truer dansk konkurrencekraft, mener en række eksportvirksomheder, der ønsker en aflastning af motorvejen E45
Det kræver hurtig handling at sikre den vitale danske vareeksport i Den Jyske Transportkorridor, der plages af akut trængsel og store forsinkelser. Så klart lyder budskabet fra en gruppe af Danmarks eksportvirksomheder.

Virksomheder og transportører retter derfor en kraftig, fælles appel til politikerne om fremtidssikring med en ny, parallel motorvejsstruktur i Jylland og en aflastning af den nuværende motorvej E45, som er udfordret af stigende trængsel

Bag appellen står virksomheder som Arla Foods, Danfoss, DLG og Jysk, samt andre store aktører, der er dybt afhængige af stabil vejtransport.

Virksomhederne ønsker blandt andet at gennemføre en forundersøgelse af en ny midtjysk parallel-motorvej på hele strækningen fra Nordjylland til Sønderjylland, som eksempelvis kan gå langs den gamle Hærvejen.

"Hver eneste dag lider virksomhederne under forsinkelser, som koster både usikkerhed og store ekstraomkostninger. Kunderne bliver hele tiden mere krævende, og forlanger just-in-time logistik, man kan stole på", påpeger direktør Mogens Therkelsen fra transportvirksomheden H.P. Therkelsen A/S.

Han mener, at forsinkelser er gift for dansk konkurrenceevne og lysten til at investere i dansk produktion.

"Så det er vigtigt, at vi hurtigst muligt får lavet undersøgelser af en parallelmotorvej på hele strækningen fra Nordjylland til Sønderjylland. Derfor retter vi en fælles appel om politisk handling nu, for en langsigtet løsning tager tid", understreger Mogens Therkelsen.

Rygrad i velfærdssystem

Hærvejskomiteen er en frivillig sammenslutning af politikere, interessenter i det private erhvervsliv, organisationer og vidensinstitutioner, som arbejder for en ny midtjysk motorvej som en hurtig parallelmotorvej til E45.

Sammenslutningen ser ikke overraskende virksomhedernes melding som en klar markering af et behov.

"Vareeksporten er rygraden i vores velfærdssystem, og man kan altså ikke sende europaller med hverken email eller letbane. Virksomhederne er i skarp konkurrence med hele verden, og der er rigtigt mange arbejdspladser på spil, som er med til at sikre et Danmark i balance. Politikerne skal se at komme i gang med en løsning, der giver tro på fremtiden," siger formand for Hærvejskomitéen og medlem af regionsrådet for Region Syddanmark, Poul Andersen (S) i en pressemeddelelse.

Gruppen af virksomhederne mener desuden, at politisk vilje til en langsigtet løsning med en parallel infrastruktur og en fremtidssikret beslutning vil stimulere de løbende overvejelser om fortsat investering i dansk produktion.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109