23948sdkhjf

DT Group oplever faldende indtjening

Koncernen, der står bag Stark og Silvan i Danmark, fastholder omsætningen, men indtjeningen er faldet fra 714,1 mio. kroner sidste år til 576,9 mio. kroner i regnskabsåret 2015/2016
DT Group, der driver byggecenterkæderne Stark og Silvan i Danmark og Grønland, Neumann Bygg i Norge, Beijer Byggmatarial i Sverige og Stark i Finland, har netop offentliggjort sit årsregnskab for 2015/2016.

Omsætningen lander i regnskabsåret på 18,4 mia. kroner, som er på niveau med sidste års omsætning. Derimod falder indtjeningen. Resultatet før renter og skat for hele koncernen lander på 576,9 mio. kroner mod 714,1 mio. kroner sidste år.

"Som ny topledelse leverer vi et acceptabelt resultat, da vi samlet set fastholder omsætningen i et presset marked, men selvfølgelig ville vi gerne have vist en bedre bundlinje", fortæller økonomidirektør i DT Group, Søren Strøm.

Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad fremhæver han flere årsager til den lavere indtjening.

"Dels er der et generelt prispres i de nordiske lande. Den anden ting er, at vi i højere grad leverer direkte til vores kunder. Og når der leveres direkte fra producent til kunde, så er der en lavere avance", siger Søren Strøm.

Han oplyser, at koncernen desuden har haft en del implementeringsomkostninger i forbindelse med opkøbet af byggematerialeleverandøren Puukeskus i Finland, som blev en del af koncernen i marts 2014.

"Det tager tid at implementere en virksomhed", siger han.

Store investeringer

DT Group har derudover investeret mange penge i regnskabsåret på at uddanne og opkvalificere medarbejde.

"Det er noget af det, der gerne skal ses effekter af de kommende år", lyder det fra økonomidirektøren.

"Vi har også forbedret og opført nye anlæg, fordi vi har stort fokus på at forbedre betjeningen af vores kunder og fokus på, at vores medarbejdere har sikre arbejdspladser. Vi har afholdt omkostninger i forbindelse med udvikling af en e-handelsplatform og bygget et nyt distributionscenter - og flere er på vej. Det gør vi for at effektivisere processerne for varebestilling og levering, så vi til enhver tid kan levere varer til tiden i den rette mængde, hvor kunden har brug for dem. Vi ønsker i alle dele af det nordiske marked - gennem vores dygtige medarbejdere - at give vores kunder den bedste service", fortsætter han. Pointer som DT Groups adm. direktør, Søren P. Olesen, kom ind på i et topchefinterview med Licitationen - Byggeriets Dagblad i sidste uge.

Her gjorde han det klart, at DT Group øger fokus på sit vareudvalg og sin varehåndtering. Antallet af varenumre skal øges markant og distributionskraften forbedres med investeringer i regionale distributionscentre.

I Danmark skal DT Group have omkring seks, fortalte han.

Finland og Danmark skuffer

Søren Strøm fortæller, at det svenske og norske marked trækker regnskabet op, mens det det danske og finske marked ikke har levet op til forventningerne.

Finland har været længere tid om at komme sig efter finanskrisen og er påvirket af den russiske økonomi, som er udfordret.

I Danmark har der været en lille vækst, "men den er relativt begrænset. Og der er ingen tvivl om, at konkurrencen er hård. Der er en overkapacitet, og det betyder alt andet lige, at der er et prispres", siger økonomidirektøren.

I Norge er der også områder, som er mere udfordret end andre. Det gælder dem, der er afhængige af olieindustrien - herunder Stavanger.

"Det har selvfølgelig betydning for den del af vores forretning, som er der", siger Søren Strøm og fortæller, at det svenske marked har oplevet god vækst, men at væksten her også er klinget lidt af.

DT Group
DT Group er en stor nordisk byggematerialekoncern med 256 forretninger og 6.200 medarbejdere.
Forretningerne er organiseret i fem kædekoncepter. Det gælder Silvan i Danmark, Stark i Danmark, Grønland og Finland, Beijer Byggmaterial i Sverige og Neumann Bygg i Norge.
Stark, der er Danmarks største leverandør til byggeriet, beskæftiger 2.300 medarbejdere og er landsdækkende med 89 trælaster, byggecentre og specialforretninger i Danmark og Grønland.
Silvan, som fokuserer på gør det selv-kunder, beskæftiger 876 medarbejdere og er landsdækkende med 44 butikker herhjemme.
DT Group er ejet af det børsnoterede britiske selskab Wolseley plc.


DT Group Holding A/S
Mio. kroner 2014/2015 2015/2016
Omsætning 18.396 18.440
Bruttofortjeneste 4.815 4.770
Omkostninger 4.108 4.195
Driftsresultat (EBIT) 714,1 576,9

Regnskabet er afsluttet 31. juli 2016
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125