23948sdkhjf

Regeringen klar med mio. til flere demensboliger

Knap en kvart mia. kroner sætter regeringen nu af til at gøre Danmark mere demensvenligt.
Danmark skal være mere demensvenlig, mener regeringen, der derfor er klar med 470 mio. kroner frem mod 2019 til en national demensplan, der i alt indeholder 27 initiativer.

Pengene skal blandt andet bruges til at give kommunerne økonomisk støtte til at gøre flere boliger til ældre demensegnede. Desuden bliver der sat penge af til et forsøg med mere demensvenlig indretning af sygehuse.

Demensplanen blev præsenteret i går på et pressemøde i Kolding.

Udgangspunktet for planen er, at mennesker med demens skal kunne leve et værdigt og trygt liv. Udredningen, behandlingen og plejen af demensramte skal i højere grad ske med udgangspunkt i den enkeltes behov og værdier, og demensindsatsen skal være fokuseret på tidlig opsporing, høj kvalitet og den nyeste viden.

Lovede et løft

"Vi lovede i regeringsgrundlaget, at vi ville sikre et gevaldigt løft i indsatsen på demensområdet. Det gør vi nu. Med de initiativer, som regeringens oplæg indeholder, sætter vi ambitiøse mål på konkrete indsatser for at hjælpe mennesker med demens og deres pårørende med at få et bedre og mere værdigt liv. Det er på tide, at vi løfter den danske indsats på demensområdet", siger sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V).

Et af målene er en opfordring til, at alle kommuner i Danmark bliver demensvenlige. Det kan ske med en lokal demensstrategi, som blandt andet beskriver indsatsen over for pårørende og udbuddet af demensvenlige boliger.

Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred Kommune og formand for KL’s Social- og Sundhedsudvalg, mener, at man med 27 initiativer og 470 mio. kroner fordelt på fire år maler med for bred en pensel.

"Der er tale om en bred vifte af initiativer og få penge. Dertil kommer, at det kan blive bureaukratisk og omkostningstungt, hvis midlerne skal administreres via puljeansøgninger. Det kan få den konsekvens, at ingen af indsatserne vil blive løftet markant, da pengene kun rækker til et meget begrænset løft på de enkelte initiativer", siger han.

Forventningen er, at den endelige nationale demenshandlingsplan 2025 er forhandlet på plads i efteråret 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125